Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Podľa Talianov hotová vec. Škriniar súhlasil s prestupom

V 25 rokoch je pripravený na dôležitú zmenu. Milan Škriniar po štyroch sezónach odchádza z Talianska a vyskúša si anglickú Premier League.

25.09.2020 10:21
Inter škriniar Foto:
Alessandro Bastoni (vľavo) a Milan Škriniar (v strede) na tréningu Interu.
debata (9)

Tvrdí to rešpektovaný denník Corriere dello Sport .

Slovenský stopér, ktorý uplynulé tri ročníky Serie A obliekal dres milánskeho Interu, podľa tohto zdroja súhlasil s prestupom do Tottenhamu Hotspur.

Transakcia je podmienená dohodou medzi klubmi, ktoré sa zatiaľ rozchádzajú vo finančných otázkach. Inter požaduje sumu na hranici 60 miliónov eur, Londýnčania ponúkajú polovicu.

Škriniar by sa v anglickej metropole stretol s koučom Josém Mourinhom, ktorý momentálne na pozíciách stredných obrancov Spurs rotuje trio Toby Alderweireld, Eric Dier, Davinson Sánchez.

Zmena systému

Škriniar v Interi upadol do nemilosti trénera Antonia Conteho po tom, ako kouč zmenil rozostavenie na ihrisku.

Klasický systém 4–4–2 vymenil za 3–5–2. Stred obrany, v ktorom donedávna figuroval aj Slovák, mal v druhej polovici sezóny na starosti Stefan de Vrij.

Holanďan si držal konštantne vysokú výkonnosť, čo si všimli aj experti na Apeninskom polostrove a vyhlásili ho za najlepšieho obrancu Serie A v sezóne 2019/20.

Na Škriniarovu smolu sa k veľmi dobrým výkonom rozohral Alessandro Bastoni. Dvadsaťjedenročného Taliana považujú za hráča milánskej budúcnosti a vedenie klubu už dávnejšie vyhlásilo, že je nepredajný.

"De Vrij a Bastoni majú miesto v obrannej trojici isté. Tým pádom zostáva jedna krajná pozícia, ktorá viac vyhovovala veteránovi Diegovi Godínovi. Škriniar je výborný obranca, ale hra na kraji mu nesedí,“ tvrdí novinár Kaustubh Pandey z portálu Football Italia.

Navyše, Inter má eminentný záujem o služby Marasha Kumbullu. Dvadsaťročný Albánec, ktorý oblieka dres Hellasu Verona, patrí medzi najžiadanejšie artikle spomedzi krajných bekov.

Kariéra Milana Škriniara Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Marec 2013: Spoznávate ich? Stopér Zlatých...

Odchádza aj Godín

Inter nepočíta už ani s Godínom. Uruguajský obranca neváhal a dohodol sa na podmienkach zmluvy s Cagliari Calcio. Tridsaťštyriročný stopér podpísal vo štvrtok s novým zamestnávateľom trojročný kontrakt.

Kapitán uruguajskej reprezentácie prišiel do Interu vlani po deviatich sezónach v Atléticu Madrid, v milánskom tíme nastupoval v obrane aj so Škriniarom.

V minulej sezóne odohral za Inter 36 zápasov, s „nerazzurri“ postúpil do finále Európskej ligy, v ktorom dal gól do siete FC Sevilla (2:3). Na konte má aj 135 štartov a osem gólov v drese národného tímu.

9 debata chyba
Viac na túto tému: #futbal #Tottenham Hotspur #Inter Miláno #Milan Škriniar