Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Šporar zažil v Slovane najkrajšie momenty. Na Slovensku ho však niečo mrzí

Slovinský útočník Slovana Bratislava Andraž Šporar strelil v skupinovej časti Európskej ligy päť gólov v šiestich zápasoch.

13.12.2019 10:21
Andraž Šporar Foto: ,
Andraž Šporar oslavuje gól do siete Bragy.
debata (8)

Zatienil aj hviezdnych útočníkov ako Edin Džeko, Marcus Rashford či Pierre-Emerick Aubameyang a viac gólov než on dosiahol len kanonier škótkeho tím Glasgow Rangers Alfredo Morelos (6).

Aj preto sa po štvrtkovom zápase so Sportingom Braga (2:4) hovorilo o možnom odchode 25-ročného útočníka z Tehelného poľa. Ten však nechal situáciu otvorenú.

„Uvidíme. Na Slovensku sa mi páči a Tehelné pole je môj domov. Ak však príde nejaká ponuka, budeme to riešiť. Každopádne, to, čo som od Slovana dostal, mu nemôžem vrátiť, ani keby som strelil 200 gólov. Som veľmi vďačný prezidentovi klubu, pretože od začiatku to nebolo ideálne, ale on mi veril. Bol to dôležitý moment pre mňa. Zažil som tu možno najkrajšie momenty mojej kariéry, dnes som dal 60. gól za Slovan – neviem, čo mám na to povedať,“ uviedol Šporar pred zástupcami slovenských médií.

„Belasí“ ukončili súboje v skupinovej fáze EL štvrtou prehrou v sérii, no v každom dueli bojovali o body do samotného konca. "Proti Brage to bol z pohľadu ofenzívy veľmi dobrý zápas, ale dostali sme doma štyri góly, čo by sa nemalo stávať. Štyri body nie sú veľa. Nejaký môj gól by som vymenil za to, aby sme ich mali viac. Skupina však bola veľmi ťažká.

Wolverhampton alebo Braga hrajú každú sobotu zápasy, aké my zažívame len v Európe. Ukázali sme kvalitu, ale chýbali nám skúsenosti," zhodnotil rodák z Ľubľany tretie vystúpenie Slovana v skupinovej časti EL.

Andraž Šporar v kalendárnom roku 2019 strelil 36 gólov, čo sa mu ešte nikdy nepodarilo. S úsmevom povedal, že nevie, či jeho spoluhráč Marin Ljubičič dal toľko gólov počas tréningov. Okrem toho priznal, čo ho v súvislosti s futbalom na Slovensku mrzí.

Slovan sa lúčil s EL proti Brage Fotogaléria - 9 fotiek Všetky fotky
Na snímke fanúšikovia Slovana počas záverečného...

„Existujú krajiny, kde je futbal športom číslo jeden. Cítim, že na Slovensku to tak nie je. Možno keby na každý zápas chodilo 20-tisíc divákov, tak by hráči nerozmýšľali nad odchodom do zahraničia,“ dodal najlepší strelec minulého i súčasného ročníka Fortuna ligy.

Greif: Získali sme skúsenosti, ktoré si nikde nekúpite

Jeden z lídrov mužstva, brankár Dominik Greif, zhodnotil výkony „belasých“ v pozitívnom svetle.

„Celý čas sme boli realisti a boli sme si vedomí toho, ako sme sa sem dostali. Mali sme aj trochu šťastia. Napokon sme skončili v tabuľke lepšie ako tím z prvého koša. Bojovali sme v každom zápase a môžeme byť na seba hrdí. Každý z nás získal obrovské množstvo skúsenosti, ktoré si nikde nekúpite. Verím, že nám to v budúcnosti pomôže,“ skonštatoval 22-ročný rodák z hlavného mesta Slovenska.

Slovan vo štvrtkovom zápase dvakrát viedol, ale v oboch prípadoch súper veľmi rýchlo reagoval na inkasovaný gól. „Braga ukázala svoju kvalitu, nie náhodou postupuje z našej skupiny. Po góle na 2:1 zapli hráči súpera na úplne iný level a potom už boli nezastaviteľní. Škoda najmä gólu na 2:2, ich hráčovi sme nechali veľa priestoru vo vnútri šestnástky. Bohužiaľ, sú to malé chybičky, ktoré takýto súperi trestajú,“ zhodnotil Greif.

Dominik Greif. Foto: Reuters, RADOVAN STOKLASA
Dominik Greif Dominik Greif.

Z individuálneho hľadiska vyzdvihol Greif súboj na pôde Wolverhamptonu, kde ho o čisté konto pripravil až inkasovaný gól z nadstaveného času druhého polčasu. Okrem tohto spomenul aj ďalšie dva momenty, ktoré sa mu navždy vryli do pamäti. „Domáce víťazstvo nad Besiktasom bolo niečo fantastické, no skvelá bola aj konfrontácia s PAOK Solún. Bolo to síce ešte v play-off Európskej ligy, ale to, čo sme tam zažili nás dalo ešte viac dokopy. Nikdy na to nezabudnem,“ skonštatoval takmer dvojmetrový gólman.

Dominik Greif je v súčasnosti jedným z najlepších slovenských brankárov a v tomto roku si dvakrát obliekol reprezentačný dres. V médiach sa hovorí o záujme zahraničných klubov, no samotný hráč sa tým zatiaľ nezaoberá. „Tých zápasov bolo veľmi veľa, takže som o tom ani nemal čas premýšľať. Ak nejaká ponuka príde, tak najskôr to musí zhodnotiť klub a potom sa to dostane ku mne. Teraz idem na dovolenku, takže to nebudem riešiť,“ dodal Greif.

8 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava