Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Riman Perotti dal Kozáčikovi krásny gól. Pozrite sa na tú nechcenú parádu

Argentínsky futbalista Diego Perotti strelil vo štvrtok Plzni v Európskej málo vídaný gól. Brankára Matúša Kozáčika preloboval kopom zvaným Rabon, pri ktorom prekrížil nohy.

25.11.2016 09:30
Diego Perotti Foto: ,
Diego Perotti.
debata

Bežne sa používa k centrom silnejšou nohou a Perotti pripustil, že aj tentoraz malo ísť o prihrávku. Bola z nej ale nakoniec dokonalá strela.

„Pravdou je, že som chcel centrovať. Nakoniec z toho ale bol gól, ktorý bol pre nás veľmi dôležitý, keďže definitívne rozhodol zápas,“ povedal po výhre 4:1 Perotti. „Dôležité to bolo aj pre mňa, pretože v tejto sezóne som doteraz dával góly len z penált,“ dodal.

V histórii už padlo niekoľko gólov kopom Rabon, ktorý využíval už v 50. rokoch vtedy mladík Pelé, avšak v Európskej lige to bol iba druhý prípad. Prvýkrát to bolo v októbri 2014, kedy Rabon využil k tvrdej strele Eric Lamela z Tottenhamu v zápase s Asteras Tripolis. Vtedy išlo navyše o zámer vystreliť.

Tentoraz si aj hráči Plzne na ihrisku všimli, že Perotti nemal v úmysle priamo ohroziť bránku. „Myslím si, že chcel centrovať, ale spadlo to do bránky. Vyzerá to krásne, ale keby to bolo chcené, bolo by to lepšie,“ vyhlásil plzeňský stredopoliar Martin Zeman.

Rimania si výhrou zabezpečili postup do jarných bojov a podľa Perottiho nemajú iný cieľ ako celú súťaž vyhrať. "AS Rím nemôže mať ani iný cieľ, než sa snažiť vyhrať každú súťaž, v ktorej štartuje. Chceme vyhrať Seriu A a chceme vyhrať Európsku ligu rovnako ako Taliansky pohár. Máme tím, ktorý je toho schopný, ale musíme to potvrdiť na ihrisku. Proti Plzni sa to podarilo, ale musíme takto hrať aj v ďalších zápasoch, "dodal dvadsaťosemročný Argentínčan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Viktoria Plzeň #AS Rím #Matúš Kozáčik #Diego Perotti