Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Futbalisti Slavie Praha sa triasli až po zápase. Pri pristávaní

Divokú cestu domov zažili futbalisti Slavie po štvrtkovej odvete 3. predkola Európskej ligy na pôde Ria Ave. Ich lietadlo vracajúce sa z Portugalska nad ránom nad Prahou zastihla búrka a výprava musela absolvovať opakované pristátie. Na ranvej ruzyňského letiska dosadli Slávisti v silnom vetre až na tretí pokus.

05.08.2016 16:50
lietadlo, letisko Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„To pristávanie, to bola divočina,“ povedal už s úsmevom novinárom útočník Milan Škoda. „Skôr som lietania vôbec nemal rád, potom som si už na to nejako zvykol, keď som tak často lietal. Ale toto bolo až moc,“ doplnil reprezentačný útočník.

Opakované pristávanie už absolvoval. „Keď som bol prvýkrát v reprezentácii a leteli sme z Islandu, tak sme to presne zažili. Pilot klesal, zrazu to nakopol a zase sme išli hore,“ povedal. „Vtedy bola ešte väčšia búrka, ale neboli také turbulencie. Bolo to nepríjemné,“ dodal tridsaťročný útočník.

Tréner Dušan Uhrin mladší už prešiel niekoľkými zahraničnými angažmánmi a s obtiažnejším pristátím už má viac skúseností. „Bolo to problematické, ale to nevadí, už som pristával podobne viackrát,“ povedal. „Keď som letel do Tel Avivu, tak to bolo horšie. Nebolo to pri pristátí. Ľudia boli nepripútaní, my sme sa prepadli asi o 500 metrov. Takže pár ľudí si rozbilo hlavu,“ spomínal Uhrin.

Do postele sa Slávisti po náročnej ceste dostali až ráno a únava na nich bola zrejmá aj po obede. Škoda dokonca zaspal žreb 4. predkola, ktorý Pražanom prisúdil bruselský Anderlecht. „Mal som ešte polnoc, keď sa losovalo. Dostal som sa do postele až niekedy o pol desiatej, tak som si zdriemol aspoň na tri hodinky. Potom už som len dostal správu, koho máme,“ povedal s úsmevom.

debata chyba
Viac na túto tému: #Slavia Praha