Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnave chýbal krôčik. Karhan: Slovenská klasika, sme vonku

Futbalistov FC Spartak Trnava delilo približne päť minút od účasti v play off o skupinovú fázu Európskej ligy 2016/2017, napokon im zostali len oči pre plač a sklamanie z najtesnejšieho neúspechu proti rakúskemu favoritovi FK Austria Viedeň.

05.08.2016 11:53
Miroslav Karhan, Martin Mikovič, Babatounde... Foto: ,
Tréner Spartaka Trnava Miroslav Karhan podáva ruku Martinovi Mikovičovi, za ktorým kráča Babatounde Bello a kouč Austrie Thorsten Fink.
debata

Zverenci trénera Miroslava Karhana v minulotýždňovom úvodnom meraní síl v rámci 3. predkola zvíťazili na pôde Austrie 1:0, vo štvrtkovej domácej odvete rovnakým výsledkom podľahli, keď inkasovali až v 88. minúte. V predĺžení gól nepadol, o postupujúcom rozhodli až pokutové kopy. Viedenčania triumfovali 5:4, rozhodujúci pokus premenil strelec jediného gólu v riadnom hracom čase Kevin Friesenbichler, vzápätí ako jediný zaváhal kapitán Spartaka Martin Mikovič.

„Minulý týždeň sme sa tešili z toho, že sme dokázali uhrať dobrý výsledok, dnes smútime. Samozrejme, mali sme šance; hneď na začiatku zápasu išiel Tambe sám na bránku, zápas by sa určite vyvíjal inak, ak by skóroval, ale na to sa vo futbale nehrá,“ povedal po dueli v City Arene kormidelník „andelov“ Karhan a pokračoval: „Počas celého zápasu sme dokázali súpera držať na dištanc, mal nejaké dve či tri šance po štandardných situáciách. Dokázali sme eliminovať ich silné stránky, žiaľ, nevyužili sme slabinu Austrie. Nedostávali sme sa do takých šancí ako minulý týždeň. Ten gól dve minúty pred koncom, to bola taká rana do srdca, ale mužstvo to v predĺžení aj tak vzadu zvládlo slušne. Penalty, to je jasné, že to je lotéria. Hostia mali viac šťastia ako my.“

Napriek sklamaniu z ukončenia trnavskej pohárovej púte takmer 17-tisíc fanúšikov Spartaka vyprevadilo svojich miláčikov skandovaním a potleskom. „Samozrejme, bolo tam veľké sklamanie, ale chalanom som pred zápasom povedal, že nie je dôležité to, či sa postúpi alebo nepostúpi, dôležité je to, ako ten duel zoberú ľudia. Ak po zápase prídu a zatlieskajú, asi sme toho veľa neurobili zle. Videli ste, že diváci si stretnutie užívali a po ňom poďakovali chalanom za odvedený výkon, chalani to odjazdili a odmakali. Chlapcom nemám čo vyčítať. Je veľká škoda, že sme nepostúpili, šanca tam bola. Dnes nám futbal ukázal odvrátenú tvár,“ skonštatoval niekdajší dlhoročný reprezentant SR Karhan.

Smutným hrdinom bol kapitán domáceho mužstva Martin Mikovič. „Vstúpili sme do zápasu excelentne, Tambe mal skvelú šnacu. Držali sme súpera na dištanc, po skrumáži nám dali gól. V predĺžení som mal šancu, ale nepremenil som. Každý vraví, že penalty sú lotéria, ale ja som to nezvládol a vypadli sme. Sme smutní, ale musíme sa postaviť na nohy a v lige teraz zbierať čo najviac bodov,“ povedal 25-ročný stredopoliar a doplnil: „Aj na tréningoch kopávam penalty do tej strany, ale včera to bolo v ideálnej výške pre brankára. Chcel som byť hrdina, namiesto toho som… radšej ani nepoviem čo,“ sypal si „Miki“ popol na hlavu. „Tréner povedal, že keď nám ľudia zatlieskajú, bude to dobré. Trnavskí fanúšikovia to vedia oceniť,“ dodal Mikovič a zamyslel sa na záver: „Ten gól z 88. minúty nás možno položil. Určite neboli o nič lepší než my, skôr šťastnejší.“

Štvrtkový neúspech bol pre trnavský Spartak prvou prehrou v aktuálnej sezóne – okrem nej majú na svojom konte štyri víťazstvá a jeden nerozhodný výsledok v Európskej lige a tiež výhru a dve remízy v domácej Fortuna lige.

Posledným zástupcom SR v európskych pohárových súťažiach klubov je AS Trenčín, ktorý sa po vypadnutí z 3. predkola Ligy majstrov presunul práve do play-off o skupinovú fázu EL. Meno svojho súpera sa Trenčania dozvedia v piatok počas žrebu vo švajčiarskom Nyone, ktorý je na programe o 13.00 h. Na európskej scéne okrem Trnavy dobojovali už skôr Spartak Myjava a ŠK Slovan Bratislava. „Myslím si, že je to taká naša slovenská klasika – Európska liga sa začína a my už sme všetci mimo, čo mám k tomu povedať… Európa je vo futbale trošku ďalej ako my. Začína sa tvrdý boj o to, aby sme tu o rok mali ďalší takýto zápas,“ uzavrel Miroslav Karhan.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #Miroslav Karhan #Austria Viedeň