Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava má výhodu. Tesný náskok i bonus v hľadisku

Futbalisti Spartaka Trnava majú výhodu, s ktorou, ako potvrdil aj ich tréner Miroslav Karhan, ani nerátali.

04.08.2016 07:00
Spartak Trnava, radosť Foto: ,
Radosť futbalistov Spartaka Trnava.
debata (1)

Pred týždňom si priviezli z Viedne cennú výhru nad Austriou (1:0), ale ešte nie je rozhodnuté. Ich súper už neraz dokázal rozhodnúť aj na ihrisku súpera a po prvom stretnutí tento súboj v 3. predkole Európskej ligy ešte nezabalil.

„Sme iba v polčase,“ zdôraznil aj tréner Karhan. Upravil len percentuálne šance súperov. „Pred prvým stretnutím som vravel, že je to 60:40 pre Austriu, teraz si myslím, že šance sú vyrovnané – 50 ku 50.“

V odvete, ktorá sa začína o 18.30, majú Trnavčania ešte jeden bonus navyše. Budú cítiť podporu vypredaného štadióna. Po lístkoch sa len zaprášilo už pred dvoma dňami. Vedenie klubu ešte uvoľnilo poslednú rezervu 500 lístkov. Rozchytali sa do hodiny. Vo štvrtok bude na štadióne Antona Malatického vyše 16-tisícová návšteva.

„Je to typická trnavská eufória, urobí sa päť dobrých výsledkov a ľudia začnú mať záujem. Teraz je na nás, aby chodili aj naďalej. Musí to byť pre hráčov motivácia,“ vyhlásil včera trnavský kouč. Na včerajšej tlačovej besede vyhlásila jedna z domácich opôr Ivan Schranz, že mužstvo nechce brániť jednogólový náskok, ale aktívnou hrou si vybojovať postup. „Pre veľa hráčov to bude jeden z najdôležitejších zápasov v kariére,“ doplnil Schranz.

So sympatickým spoločným vyhlásením prišli Ultras Spartak a združenie Bíli Andeli, ktorí vyzvali svojich členov i všetkých návštevníkov zápasu, aby sa vyvarovali vhadzovaniu akýchkoľvek predmetov na plochu a najmä nenosili na štadión delobuchy. Takisto všetkých vyzvali, aby sa zdržali akýchkoľvek nevhodných, rasistických pokrikov.

Trnavskí futbalisti odohrali v novom ročníku už osem zápasov (z toho päť v Európskej lige) a ešte nenašli premožiteľa. Dovedna majú na konte päť vyhier a tri remízy. Po nedeňajšej ligovej remíze v Ružomberku (1:1) bol tréner nespokojný, o druhom polčase hovoril ako o kalamite. „Niektorí hráči si asi myslia, že majú isté miesto v zostave. Nie je to tak a budú sa musieť rýchlo zobudiť,“ hneval sa Karhan.

Austriu vedie nemecký tréner Thorsten Fink a jeho zverenci podľahli v novej sezóne zatiaľ iba Trnave, v ďalších piatich stretnutiach vyhrali. Úspešní boli aj v generálke na zápas, v lige zdolali SV Mattersburg 3:1 a po 2. kole sú na čele najvyššej rakúskej súťaže so šiestimi bodmi.

Postupujúci tím čaká play-off Európskej ligy (18. augusta, resp. 25. augusta), súpera sa dozvie najbližší piatok.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava