Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Desiatky trnavských fanúšikov vyčíňali vo Viedni

Najmenej jedenásť fanúšikov FC Spartak Trnava dočasne obmedzili na osobnej slobode v súvislosti s ich výtržnosťami po štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy 2016/2017 na pôde rakúskeho FK Austria Viedeň (Trnava zvíťazila 1:0).

29.07.2016 12:20
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata (5)

Informuje o tom web wien.orf.at, ktorý dodáva, že šesť priaznivcov z oboch táborov a aj traja príslušníci rakúskej polície utrpeli ľahšie zranenia. Do Viedne pricestovalo približne 2500 trnavských fanúšikov, správanie desiatok z nich, predovšetkým pod vplyvom omamných látok, nebolo v súlade s verejným poriadkom. V centre mesta vykrikovali rasistické a homofóbne heslá. Pri náhodnej kontrole motorového vozidla rakúski strážcovia zákona zaistili obušky a boxery, slovenskú posádku nasmerovali nazad do vlasti. Na Slovensko sa musel vrátiť aj jeden autobus s priaznivcami Spartaka – tí hádzali po policajtoch pivné plechovky.

Väčšina trnavských fanúšikov vytvorila priamo na štadióne veľmi dobrú futbalovú atmosféru neúnavným a korektným povzbudzovaním svojho mužstva. Niektorí však pokračovali vo vyvolávaní rasistických hesiel, jedného muža zadržali pre opakované hajlovanie. Slovenskí priaznivci tiež strhli ochrannú sieť, ktorá mala zabrániť hádzaniu predmetov na hraciu plochu. „Mnoho fanúšikov bolo pod vplyvom alkoholu,“ skonštatoval podľa wien.orf.at hovorca policajného zboru.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #fanúšikovia #Spartak Trnava #Austria Viedeň