Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava ešte neprehrala. Čaká ju najťažší súper

Futbalisti Spartaka Trnava v novej sezóne ešte neprehrali. V aktuálnom ročníku Európskej ligy majú za sebou štyri zápasy, tri vyhrali a v jednom remizovali (Hibernians 3:0, 3:0, Širak Gjumri 1:1, 2:0) a aj skóre je jasne plusové (9:1).

28.07.2016 09:00
Spartak Trnava, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata

V 3. predkole však narazia na súpera, ktorý je o triedu silnejší ako predchádzajúce mužstvá. Vo štvrtok sa v prvom zápase stretnú s Austriou na Štadióne Ernsta Happela, začína sa o 19.00.

Trnavčania sú od stredy vo Viedni, kde neďaleko štadióna prespali a v čase stretnutia absolvovali v stredu oficiálny tréning. Očakávajú, že za nimi dorazí aj početná skupina ich fanúšikov a ich podporu v hľadisku päťdesiattisícového kolosu budú cítiť. Spartak dostal k dispozícii 2800 vstupeniek, ale predávať sa budú až dve hodiny pred stretnutím pred štadiónom vo Viedni.

Tréner Miroslav Karhan si uvedomuje, že favoritom tohto súboja je rakúsky tím. „Čaká nás silné mužstvo, verím, že mu budeme dôstojným súperom a v prvom stretnutí dosiahneme výsledok, ktorý priláka na odvetu veľa divákov,“ vraví trnavský kouč.

Naposledy v ligovom zápase s Dunajskou Stredou nechal oddychovať niektoré opory, kapitán Mikovič nastúpil až v druhom polčase. „Austria je pre nás zaujímavý súper, v súboji s ňou nemáme čo stratiť, je favoritom, čo môže byť naša výhoda. Nebudeme pod takým tlakom,“ domnieva sa Martin Mikovič.

Zápas s DAC rozhodol gólom z penalty Matúš Paukner. „Verím, že vo Viedni vybojujeme výsledok, ktorý nám bude dávať šancu, aby sme bojovali doma o postup. Naši fanúšikovia sa vo veľkom množstve chystajú aj na prvý zápas a v odvete by mohol byť plný dom,“ vyhlásil na klubovej stránke Paukner.

Austria, ktorú vedie presne rok nemecký tréner Thorsten Fink, je klub s vyše storočnou históriou a iba jej mestský rival Rapid nazbieral viac úspechov. V uplynulom ročníku obsadila Austria v domácej súťaži tretie miesto za Rapidom a Salzburgom. Doteraz vybojovala 24 titulov a 27-krát sa tešila z víťazstva v Rakúskom pohári. Naposledy podľahla v súťažnom, ligovom stretnutí 1. mája Salzburgu (0:2) a odvtedy v siedmich zápasoch za sebou naplno bodovala.

Úspešná bola aj uplynulý víkend v otváracom zápase nového ročníka najvyššej súťaže, keď zdolala St. Pölten na jeho pôde 2:1. Víťazstvo sa však rodilo ťažko. Oba góly strelila v nadstavenom čase polčasov – prvý dal Nigérijčan Kayode tesne pred odchodom do šatne na prestávku, druhý Líbyjčan Tajouri v samom závere stretnutia.

V predchádzajúcom predkole Európskej ligy Austria vyradila albánsky tím FK Kukësi, dvakrát ho zdolala (doma 1:0, vonku 4:1). „Očakávam, že Spartak bude silnejší súper, ale verím, že my sme lepší, chceme to na ihrisku ukázať a vyhrať,“ vyhlásil na klubovej stránke strelec z Nigérie Larry Kayode, ktorý pôsobil vo viedenskom drese aj v minulej sezóne a v úvode tejto má aktuálne dobrú formu. Najmä na neho si musí dať trnavská obrana pozor.

Odveta sa uskutoční na budúci štvrtok v trnavskej City Arene (18.00 h). Na postupujúcich z 3. predkola ešte čaká pred skupinovou fázou Európskej ligy dvojzápas play off (18. augusta a 25. augusta). Neúspešní z 3. predkola v tohtoročnej Európskej lige končia.

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava