Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zaslúžili sme si zvíťaziť, znie zo Slovana po suchotách

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava aj po druhý raz vyšli v Európskej lige 2016/2017 strelecky naprázdno.

15.07.2016 12:10
Nikki Papavasiliou Foto: ,
Tréner Slovana Nikki Papavasiliou.
debata (5)

Vo štvrtkovom domácom úvodnom zápase 2. predkola proti lotyšskému FK Jelgava sa nepresadili ani raz, a keďže hostia tiež nie, do budúcotýždňovej odvety vstúpia obe mužstvá s nulou na konte. Môže to byť mierna výhoda pre „belasých“ – ak skórujú, bude im stačiť na postup do 3. predkola aj nerozhodný výsledok. Pred odvetným súbojom v Lotyšsku (hrá sa vo štvrtok 21. 7. o 17.30 h SELČ) však chceli byť vo výhodnejšej pozícii.

Hráči bratislavského klubu boli na Pasienkoch v súboji s ostatným víťazom Lotyšského pohára aktívnejší, no nevyužili ani jednu z príležitostí, ktoré si vypracovali predovšetkým po zmene strán. Najväčšie spálili Vukan Savičevič, Adam Zreľák a Seydouba Soumah. „Začali sme naozaj dobre. Dominovali sme, utvorili sme si šance, chýbal nám len gól. Nie je to spravodlivý výsledok, taký je však niekedy futbal. Som veľmi spokojný s výkonom hráčov, bolo tam všetko, na čom sme pracovali počas tréningov. Som presvedčený, že postúpime,“ povedal počas pozápasovej tlačovej konferencie cyperský tréner Slovana Nikodimos Papavasiliou, ktorého doplnil stredopoliar František Kubík: „Vedeli sme, že na nás nečaká nič ľahké. Základ bol neinkasovať, to sa nám podarilo. Zaslúžili sme si vyhrať, určite sme boli lepším mužstvom. Žiaľ, nestrelili sme gól, aj keď sme mali dosť šancí. Taký však niekedy futbal býva. Už dlhší čas sa trápime v koncovke. Hráči Jelgavy sa zoradili pred šestnástku, museli sme prenikať individuálne, čo sa nám niekoľkokrát aj podarilo, vždy nám však ešte niečo chýbalo ku gólu.“

Kormidelník Jelgavy Saulius Širmelis, ktorý pred desiatimi rokmi pôsobil na lavičke Tatrana Prešov, ponúkol svoj pohľad v plynulej slovenčine: „Domáci boli futbalovejší, technickejší a rýchlejší. Ani jeden tím nepremenil svoje šance. Máme za sebou prvý polčas, druhý na nás čaká v Lotyšsku.“

Na súpiske Slovana chýbal maďarský kanonier Tamás Priskin, ktorý je na odchode z klubu a smeruje do FC Videoton Székesfehérvár. Kouč bratislavského klubu v tejto súvislosti podotkol: „Nehral, pretože sa rozhodol opustiť klub. Mali sme teda len jedného útočníka. Ak hráč nechce hrať za Slovan, musí odísť. Tamás Priskin sa rozhodol odísť. Máme vyhliadnutého hráča do ofenzívy, očakávame odpoveď do dvoch dní – pozitívnu alebo negatívnu – aby sme zaplnili voľné miesto v kádri.“ V závere duelu musel pre zdravotné problémy odstúpiť Čiernohorec v belasom drese Savičevič. „Pliatsikasa som poslal na ihrisko, pretože sme mali zraneného hráča,“ objasnil Papavasiliou.

Žreb 3. predkola EL 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #FK Jelgava