Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnave vybavil remízu mladý náhradník, Slovan nedal Jelgave gól

Futbalisti Spartaka Trnava hrali nerozhodne 1:1 s domácim arménskym tímom FC Širak Gjumri vo štvrtkovom prvom stretnutí 2. predkola Európskej ligy (EL) UEFA 2016/2017.

14.07.2016 17:30 , aktualizované: 22:38
širak gjumri, spartak trnava, Foto:
Radosť futbalistov Širaku Gjumri v súboji s trnavským Spartakom.
debata (8)

Zverenci trénera Miroslava Karhana majú pred odvetou, ktorá sa uskutoční o týždeň neskôr – 21. júla o 20.15 h na Štadióne Antona Malatinského v trnavskej City Arene, lepšiu východiskovú pozíciu. Na postup do 3. predkola EL stačí „spartakovcom“ aj bezgólová remíza.

V druhom najväčšom meste Arménska začali prvú vzájomnú konfrontáciu lepšie domáci hráči, ktorí sa v 16. min ujali vedenia. Po rohovom kope Drissu Diarrassoubu predĺžil loptu Arťom Mikaeljan a dobre postavený David Hakobjan zblízka hlavou otvoril skóre. Ten istý hráč mohol na Gjumri City Stadium tesne pred odchodom do kabín zvýšiť na 2:0, ale jeho pokus skončil na žrdi bránky Adama Jakubecha. Po zmene strán sa nepresadil hosťujúci Ivan Schranz, ale „andelom“ sa vo vysokej nadmorskej výške napokon predsa len podarilo vyrovnať. V 87. min nádherne prenikol po ľavej strane kapitán Martin Mikovič, útočník Matúš Paukner prihral ďalšiemu striedajúcemu hráčovi Erikovi Jirkovi a 18-ročný talent v drese Spartaka stanovil výsledok – 1:1. Rozhodnutie mal v nadstavenom čase na hlave útočník arménskeho vicemajstra Konan Kouakou, ale tesne netrafil bránku.

Futbalisti Trnavy aj v nekompletnom zložení (pre zranenie chýbali Filip Deket, Matúš Čonka, Peter Čögley, dvojica Afričanov – Issiaka Babatounde Bello z Beninu a Robert Ndip Tambe z Kamerunu nedostala víza do Arménska, pozn.) dosiahli solídny výsledok a majú reálnu šancu na postup do ďalších bojov v európskom pohári číslo dva.

Žreb 3. predkola EL 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

FC Širak Gjumri (Arm.) – FC Spartak Trnava (SR) 1:1 (1:0)

  • Góly: 16. Hakobjan – 87. Jirka, ŽK: 55. Mikaeljan, 71. Hakobjan – 39. Privat Yao, 82. A. Sloboda, rozhodoval: Kučin (Kaz.)
  • Zostava Trnavy: A. Jakubech – A. Kadlec, Godál, Greššák, Horník – A. Sloboda, Edson Correia de Araujo – Schranz (76. Paukner), Halilovič (90. M. Oravec), Mikovič – Privat Yao (58. Jirka)

Hlasy:

Miroslav Karhan (tréner FC Spartak Trnava): „Splnili sme cieľ, s ktorým sme sem prišli. Chceli sme v Arménsku uhrať čo najlepší výsledok do odvety, a to sa nám podarilo. Vyrovnávajúcim gólom sme si utvorili veľmi dobrú východiskovú pozíciu. Začali sme slušne, v prvých piatich minútach sme na tom boli dobre, následne sme urobili niekoľko chýb, domáci sa nimi dostali na nohy. Najviac ma trápi, že sme dostali gól po štandardnej situácii, kde mužstvo malo jasne rozdelené úlohy. Každý hráč mal svoju pozíciu a napriek tomu sme z toho inkasovali. Na druhej strane patrí mužstvu kompliment. Hralo sa v neľahkých podmienkach, nadmorská výška určite zohrala svoje, ale zvládli sme to.“

Erik Jirka (útočník Spartaka Trnava, strelec vyrovnávajúceho gólu): „Teší ma, že sme neprehrali, ale remizovali. Doma to bude lepší zápas ako v Arménsku. Rozhodca dnes mierne nadržiaval domácim. Verím, že to o týždeň zvládneme a budeme sa radovať z postupu.“

Slovan na úvod 2. predkola doma bez gólov s Jelgavou

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava remizovali 0:0 s lotyšským mužstvom FK Jelgava v domácom úvodnom zápase 2. predkola Európskej ligy. „Belasí“ boli na Pasienkoch v súboji s ostatným víťazom Lotyšského pohára aktívnejší, no nevyužili ani jednu z príležitostí, ktoré si vypracovali predovšetkým po zmene strán. Na súpiske Slovana už chýbal maďarský kanonier Tamás Priskin, ktorý je na odchode z klubu. Pred budúcotýždňovou odvetou v Lotyšsku je v súvislosti s prienikom do 3. predkola EL všetko otvorené.

Hráči úradujúceho slovenského vicemajstra mali v prvom dejstve loptu na svojich kopačkách častejšie než ich súperi, skóre však mohli otvoriť hostia – po polhodine hry pohrdol svojou príležitosťou útočník Daniils Turkovs, ktorý po rohovom kope zblízka prekopol bránku Slovana. „Belasí“ odpovedali zblokovaným pokusom Zreľáka. Po hodine hry mali domáci tri sľubné príležitosti. Najskôr obe De Kampsove strely zastavila obrana Jelgavy, tej druhej predchádzal pekný signál po rohovom kope. O minútu neskôr sa Savičevič ocitol v dovtedy najväčšej šanci Slovana, po Ligeonovom centri však hlavičkoval tesne nad brvno.

zväčšiť Gints Freimanis z Jelgavy (vľavo) v hlavičkovom... Foto: SITA, Marko Erd
Gints Freimanis, Boris Sekulič Gints Freimanis z Jelgavy (vľavo) v hlavičkovom súboji so slovanistom Borisom Sekuličom.

V 70. min si Diallo takmer dal „vlastenca“ po Schetovom prieniku. Následne Zreľák spálil tutovku, po Schetovom prízemnom centri zblízka netrafil loptu ideálne a prekopol bránku. Slovan sa naďalej usiloval o gól, ktorý by zlepšil jeho pozíciu pred odvetným duelom. V 78. min Soumah po spolupráci so Schetom a Zreľákom už nemal priestor na lepšie zakončenie pred gólmanom hostí. Slovan nič nevyťažil ani zo záverečného náporu.

Odveta sa uskutoční vo štvrtok 21. júla o 17.30 h SELČ na pôde Jelgavy. Žreb 3. predkola EL 2016/2017 vykonajú v piatok 15. júla o 13.00 h vo švajčiarskom Nyone už po odohratí prvých zápasov 2. predkola.

ŠK Slovan Bratislava (SR) – FK Jelgava (Lot.) 0:0

  • ŽK: 47. Grigaravičius (Jelgava), rozhodoval: Aretopoulos (Gréc.), 1451 divákov
  • Slovan: J. Mucha – Ligeon, Saláta, Sekulič, Burnet – De Kamps, Savičevič (90.+ Pliatsikas) – Schet, Soumah, F. Kubík (87. Lásik) – Zreľák
  • Jelgava: Ikstens – Freimanis, Savčenkovs, Diallo, Redjko – Bogdaškins, Nakano (82. Sorokins), Lazdinš, Grigaravičius (62. Kovalovs) – Turkovs (72. Malašenoks), Kluškins

Hlasy (zdroj: RTVS):

Nikodimos Papavasiliou (tréner ŠK Slovan Bratislava): „Som spokojný s výkonom mužstva, ale nie s výsledkom. Hrali sme dobre, nepodarilo sa nám však skórovať. Chýbal nám Tamás Priskin, ktorý v Slovane končí. Máme dobrú defenzívu, neinkasovali sme, do odvety som optimista.“

Jozef Škrlík (asistent trénera FK Jelgava): „Hrali sme na pôde súpera, s nerozhodným výsledkom sme spokojní. Pre nás je bod samozrejme cenný, hráči bojovali a odviedli na trávniku maximum. Slovan mal viac z hry, viac príležitostí, ale aj my sme odviedli dobrý výkon. Zatiaľ je to len polčas, čaká na nás ešte odveta. Do nej pôjdeme s optimizmom, hráme v domácom prostredí, bude to iný zápas. Ľudia v Jelgave sú hladní po futbale, pobijeme sa o postup.“

8 debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Širak Gjumri #FK Jelgava