Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Slovana: Trochu nečakané, ale dobré, že už sme ďalej

Vo futbalovom ŠK Slovan Bratislava vládne spokojnosť s postupom do 2. predkola Európskej ligy 2016/2017, aj keď prienik do ďalšej fázy prišiel netradičným spôsobom.

07.07.2016 13:19
Nikodimos Papavasiliou Foto: ,
Nikodimos Papavasiliou.
debata (2)

Hráči úradujúceho slovenského vicemajstra postúpili bez nutnosti odohrať odvetný zápas 1. predkola. „Belasí“ mali vo štvrtok v Senici nastúpiť proti albánskemu FK Partizani Tirana (prvý zápas 0:0, pozn.), duel však nebude v Senici a nebude súťažný. Dôvodom je vyradenie albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korce z rozbiehajúceho sa ročníka Ligy majstrov – ide o trest od Európskej futbalovej únie (UEFA) za ovplyvňovanie výsledkov. Riadiaci orgán európskeho futbalu v stredu podvečer informoval, že práve albánsky vicemajster FK Partizani nahradí KF Skënderbeu v 2. predkole LM, čo znamená, že Slovan prenikol priamo do 2. predkola EL, podotkol web UEFA. Slovan a Partizani sa dohodli, že vo štvrtok o 12.00 h odohrajú prípravný duel na bratislavských Pasienkoch.

„Hrali sme veľmi dobre a zaslúžili sme si postúpiť do ďalšieho kola,“ zažartoval si na úvod štvrtkového dopoludňajšieho brífingu cyperský tréner Slovana Nikodimos Papavasiliou a následne už s vážnou tvárou doplnil: „Nie, samozrejme, bolo to trochu nečakané, ale je dobré, že už sme v ďalšom kole. Nezmenilo sa až tak veľa, dnes budeme proti Partizani hrať, bude to pre nás jeden dobrý zápas.“ Brankár Ján Mucha dodal: „Tirana je určite spokojná, bude hrať Ligu majstrov. Mali sme informácie, že sa to môže stať, ale museli sme sa pripravovať do poslednej chvíle. Dozvedeli sme sa to v stredu večer okolo devätnástej. Prijali sme to normálne, sme profesionáli. Sú tu noví hráči, kolektív je spolu len pár dní. Každý deň a tréning navyše nám pomôže, aby sme sa viac zohrali.“

ŠK Slovan Bratislava si v ďalšej fáze EL 2016/2017 zmeria sily s úspešným z dvojice úvodného predkola medzi islandským tímom UBK Breidablik a lotyšským mužstvom FK Jelgava. V prvom dueli zvíťazila Jelgava na Islande 3:2, štvrtkovú odvetu odohrajú v Lotyšsku o 17.30 h SELČ. Prvý zápas odohrajú „belasí“ 14. júla v domácom prostredí, odvetu o týždeň neskôr 21. 7. na súperovej pôde. „Budeme mať dnes svojich ľudí v Lotyšsku na zápase, z ktorého vzíde náš najbližší protivník. V príprave sa už budeme sústrediť na tohto súpera. Zatiaľ nemáme informácie, ale ako som spomínal, dostaneme ich,“ uzavrel kormidelník ŠK Slovan Nikodimos Papavasiliou.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Nikodimos Papavasiliou