Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slováci v úvode neprehrali. Siahajú na postup

Futbalisti Slovana Bratislava postúpili do 2. predkola Európskej ligy. V prvom súboji remizovali na pôde FK Partizani Tirana 0:0 a odvetný zápas, ktorý sa mal hrať vo štvrtok v Senici, zrušili.

07.07.2016 11:00
Martin Mikovič Foto: ,
Kapitán Trnavy Martin Mikovič medzi dvojicou hráčov Hiberniansu Diosdadom Mangueom a Claytonom Faillom.
debata

Aj ďalšie dva slovenské tímy majú pred štvrtkovými odvetami reálnu šancu na postup. Myjava sa predstaví doma proti Admire Wacker a Trnavu čaká odveta na Malte.

Súper belasých do Ligy majstrov

Futbalisti FK Partizani Tirana nahradili v 2. predkole Ligy majstrov albánskeho šampióna KF Skënderbeu Korce, ktorý UEFA potrestala za ovplyvňovanie výsledkov. Korce doplatili na podozrenia z nekalých praktík v domácej súťaži i pohárovej Európe podložené informáciami od stávkových spoločností.

Slovan sa tak dostal bez odvetného zápasu do 2. predkola Európskej ligy. Zápas sa mal hrať vo štvrtok od 19.00 v Senici, pretože na štadióne na Pasienkoch vymieňajú trávnik. Slovanisti nevylúčili, že so súperom odohrajú aspoň prípravný zápas na tréningovom ihrisku na Pasienkoch.

FK Partizani nastúpi v 2. predkole Ligy majstrov proti Ferencvárosu Budapešť, súperom Slovana bude úspešnejší z dvojice UBK Breidablik – FK Jelgava.

Historická premiéra na Myjave

Myjavskí futbalisti vybojovali na ihrisku súpera Admiry Wacker nádejnú remízu 1:1, ktorá im otvára dvere do druhého predkola. V úvodnom súboji vyrovnával Kóňa a jeho presný zásah na ihrisku súpera môže byť v konečnom účtovaní rozhodujúci.

„V Rakúsku to bol náš prvý ostrý súboj v novej sezóne, aj preto som bol spokojný s výkonom i výsledkom,“ vyhlásil nový tréner myjavského tímu Mikuláš Radványi.

Nedomnieva sa však, že už je rozhodnuté, očakáva, že súper ešte o postup zabojuje. „Máme za sebou prvý polčas, musíme sa maxilmálne skoncentrovať na odvetu a verím, že nám pomôžu aj fanúšikovia,“ dodal Radványi.

Stretnutie sa začne vo štvrtok o 17.00 a na Myjave očakávajú plný štadión, pretože prvý raz v histórii sa na ňom uskutoční zápas v európskom pohári.

Výsledok bol lepší ako hra

Trnavčania odcestovali včera na Maltu, kde ich čaká domáci FC Hibernians. Do odvety si priniesli výrazný trojgólový náskok, hoci hrali na domácom štadióne bez divákov (trest UEFA). Dvakrát skóroval Kamerunčan Ndip Tambe a jeden gól pridal kapitán Mikovič.

„Cítim sa veľmi dobre. Na súťažný gól som čakal veľmi dlho. Ďakujem Bohu, že mi dal silu a spoluhráčom a trénerom za to, že mi verili,“ vyhlásil na klubovej stránke mladý kamerunsky zakončovateľ. Ani trnavský Spartak sa ešte necíti postupujúcim mužstvom, hoci tréner súpera už v Trnave vravel „o minimálnych šanciach“. Podľa kouča Miroslava Karhana bol však výsledok v prvom stretnutí lepší ako hra.

„Aj súper si vypracoval dobré šance, vývoj zápasu mohol byť aj iný, preto nemôžeme nič podceniť,“ upozorňuje Karhan pred odvetou, ktorá má výkop o 20.00.

Odvety 1. predkola EL
Dnes: 17.00 Spartak Myjava – Admira Wacker Mödling (prvý zápas 1:1), 19.00 Slovan Bratislava – FK Partizani Tirana v Senici (0:0), 20.00 FC Hibernians – Spartak Trnava (0:3).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava #Spartak Myjava