Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Prípravné stretnutia priniesli rýchly gól Rashforda aj zranenie Messiho

Argentínski futbalisti zvíťazili v piatkovom prípravnom stretnutí nad súpermi z Hondurasu 1:0 gólom Gonzála Higuaína, ale ich fanúšikovia nemali iba dôvod na radosť. V 62. min predčasne pre zranenie opustil ihrisko ich miláčik a zároveň kapitán Lionel Messi, ktorého nahradil Ever Banega.

28.05.2016 10:22
Rashford Foto: ,
Marcus Rashford, oslavuje s Raheemom Sterlingom gól do siete Austrálie.
debata

Argentínski futbalisti zvíťazili v piatkovom prípravnom stretnutí nad súpermi z Hondurasu 1:0 gólom Gonzála Higuaína, ale ich fanúšikovia nemali iba dôvod na radosť. V 62. min predčasne pre zranenie opustil ihrisko ich miláčik a zároveň kapitán Lionel Messi, ktorého nahradil Ever Banega. Prvá Messiho diagnóza znie narazenie ľavej strany v dolnej časti chrbtice a tiež v hrudnej oblasti. Zápas sa hral v Buenos Aires. „Zatiaľ by som nechcel špecifikovať diagnózu,“ uviedol tréner argentínskeho tímu Gerardo Martino.

V Sunderlande anglickí futbalisti zdolali Austrálčanov 2:1. Na Štadióne svetla skóre otvoril už v 3. min mladík Marcus Rashford, druhý gól domácich pridal v 55. min kapitán Wayne Rooney, ktorý sa dostal na trávnik až v druhom polčase. Austrálčania gól nestrelili, urobil to za nich striedajúci domáci hráč Eric Dier. Po tomto stretnutí by mal anglický tréner Roy Hodgson vybrať finálnu zostavu 23 hráčov pre blížiace sa majstrovstvá Európy. Výrazným spôsobom sa do nej prihlásil Rashford. Osemnásťročný talent britského futbalu je mužom gólových debutov – skóroval pri svojej premiére v Manchestri United, rovnako v prvom zápase v derby súboji proti City a teraz do tretice rozvlnil sieť aj v debute v reprezentač­nom drese.

"Bol to ťažký zápas. Austrálčania sú dobrí, majú európsky štandard, ale som spokojný s aspektmi našej hry. Boli sme nebezpeční pri rýchlych protiútokoch a hráči, ktorí nehrali v prípravnom zápase proti Turecku, predviedli čo dokážu,“ dodal 68-ročný tréner Angličanov Hodgson. Jeho zverenci pred odchodom do Francúzska majú na programe ešte jeden prípravný duel, ktorý odohrajú 2. júna vo Wembley s Portugalskom. Na ME vo Francúzsku sa Anglicko postupne stretne 11. júna s Ruskom, 16. júna s Walesom a napokon v poslednom skupinovom dueli 20. júna v Saint-Étienne so Slovenskom.

Súhrn výsledkov piatkových medzištátnych prípravných futbalových stretnutí:

Chorvátsko – Moldavsko 1:0 (1:0)
Gól: 9. Kramarič

Írsko – Holandsko 1:1 (1:0)
Góly: 30. Long – 85. L. de Jong

Severné Írsko – Bielorusko 3:0 (2:0)
Góly: 6. Lafferty, 44. Washington, 88. Grigg

Anglicko – Austrália 2:1 (1:0)
Góly: 3. Rashford, 55. Rooney – 75. Dier (vlastný)

Nigéria – Mali 1:0 (0:0)
Gól: 77. Iheanacho V drese Nigérie nastúpil obranca AS Trenčín Kingsley Madu, odohral celý zápas

Uruguaj – Trinidad a Tobago 3:1
Góly: 26. a 39. Cavani (prvý z pok. kopu), 52. Vecino – 7. Jomal Williams

Argentína – Honduras 1:0 (1:0)
Gól: 31. Higuaín

Čile – Jamajka 1:2 (0:1)
Góly: 82. Castillo – 36. Donaldson, 53. Grant

Kostarika – Venezuela 2:1 (1:1)
Góly: 41. Gamboa, 50. Ariel Rodríguez – 30. Rondón

debata chyba
Viac na túto tému: #ME 2016 vo futbale #Lionel Messi #Marcus Rashford