Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Liverpool túži po finále. Sme len v polčase, upozorňuje Klopp

Trofej z európskej scény naposledy brali pred jedenástimi rokmi. Čakanie môžu ukončiť už o dva týždne. Stačí úspešne urobiť ešte dva kroky.

05.05.2016 13:00
Jürgen Klopp Foto: ,
Tréner Liverpoolu Jürgen Klopp aplauduje svojim zverencom.
debata

Fanúšikovia Liverpoolu síce v aktuálnej sezóne veľa radosti nežažili, no v jej závere môžu oslavovať. Slávny klub z Anfield Road stojí na prahu postupu do finále Európskej ligy. Čelí však náročnej výzve. V semifinálovej odvete potrebuje zmazať jednogólový náskok Villarrealu. Španielsky zástupca pred týždňom zvíťazil doma 1:0 – gólom z nadstaveného ča­su.

„Keď som videl, ako sa hráči Villarrealu tešia zo streleného gólu, moja prvá myšlienka bola: Prepáčte, ale ešte pocestujete do Liverpoolu. Sme len v polčase,“ upozorňuje pred úvodným hvizdom liverpoolsky tréner Jürgen Klopp.

Jeho zverenci sú na domácej pôde mimoriadne silní. Vo vyraďovacej fáze Európskej ligy už zdolali na vlastnom trávniku Manchester United (2:0) či Borussiu Dortmund (4:3). Na druhej strane, výkony Liverpoolčanov sú veľmi nestále. Vedia zaváhať aj s outsidermi. Tak, ako cez víkend, keď v Premier League prehrali na Stoke City. Sotva priemernému mužstvu súťaže podľahli 1:3. Na ihrisku nechýbal ani slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel.

„Som sklamaný. Náš výkon nebol dobrý. Verím, že proti Villarrealu budeme hrať podstatne lepšie,“ hneval sa po prehre Klopp.

Zatiaľ čo Liverpoolu patrí v ligovej tabuľke ôsma priečka a hrozí mu, že v budúcej sezóne si nezahrá v európskych pohároch, Villarreal má istotu miestenky v kvalifikácii Ligy majstrov. Jej zisk potvrdil víťazstvom nad Valenciou (2:0).

Semifinále, odvety, 21.05: FC Liverpool – Villarreal, prvý zápas: 0:1 (priamy prenos na Dvojke), FC Sevilla – Šachtar Doneck, prvý zápas: 2:2.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #FC Liverpool #Jürgen Klopp #FC Sevilla #Šachtar Doneck #Villareal