Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Španielske finále? Villarreal plní anglickú misiu

Väčšinu zápasu presedel na lavičke. Z času na čas z nej vstal, rozvičil sa. Sledoval márnu snahu spoluhráčov o gól. Napokon sa stal ich hrdinom.

29.04.2016 13:51
Adrian López Foto: ,
Hrdina Villarealu Adrian López oslavuje gól do siete Liverpoolu.
debata

V správnom okamihu bol na správnom mieste. Španielsky futbalista Adrian López rozhodol o tom, že Villarreal je opäť o čosi bližšie k prvej významnej trofeji v klubových dejinách. Španielsky reprezentant strelil v úvodnom semifinále Európskej ligy, v ktorom domáci privítali Liverpool, jediný gól zápasu. O lepší výsledok obral anglického zástupcu v druhej minúte nadstaveného času.

„Prvý zápas sme zvládli, misiu musíme dokončiť v Anglicku,“ vravel po záverečnom hvizde muž, ktorý je vo Villarreale od začiatku aktuálnej sezóny na hosťovaní z Porta. „Uvedomujeme si však, že na Anfield Road nás čaká ešte náročnejšia skúška. Dôležité je, že sme neinkasovali,“ dodal López.

Šance na postup do bazilejského finále sú v prípade Villarrealu mimoriadne vysoké. Svedčia o tom štatistiky. Štvrté mužstvo španielskej ligy neprehralo v pohárovej Európe už dvanásť zápasov v rade. V úvodnom kole skupinovej fázy nestačilo vo Viedni na Rapid (1:2), odvtedy čaká na ďalšieho premožiteľa márne. O sile družiny okolo trénera Marcelinha svedčí fakt, že recept na ňu nenašiel – okrem iných – ani Neapol či Leverkusen.

Rešpekt vzbudzujú taktiež výsledky Villarrealu z domácej súťaže. O body obral aj slávnu trojicu Real Madrid (1:0), Atlético Madrid (1:0 a 0:0) a FC Barcelona (2:2).

„Strelený gól nám dáva drobnú výhodu. V Liverpoole to bude zrejme úplne odlišný zápas. Iný cieľ, ako postup do finále, však nemôžeme mať. Naša túžba po trofeji je obrovská,“ hovoril pre stránku uefa.com kapitán domácich Bruno Soriano.

Villarreal bol k európskemu triumfu (aj keď podstatne cennejšiemu) rovnako blízko aj pred desiatimi rokmi. V Lige majstrov to dotiahol senzačne do semifinále. V ňom taktiež čelil súperovi z Premier League. Londýnsky Arsenal bol po výsledkoch 0:1 a 0:0 nad jeho sily. Zaujímavosťou je, že o postupový gól sa vtedy postaral Kolo Touré. Skúsený stopér z Pobrežia Slonoviny bol na ihrisku aj vo štvrtok večer. Do zostavy Liverpoolu nepustil slovenského reprezentačného kapitána Martina Škrtela.

Mimochodom, bližšie k finálovej miestenke má aj druhý španielsky klub. Obhajca trofeje zo Sevilly remizoval na ihrisku Šachtaru Doneck 2:2. Je tak možné, že o vyvrcholenie Európskej ligy sa postarajú po štyroch rokoch opäť zástupcovia z La Ligy (Atlético Madrid vtedy zdolalo Bilbao 3:0).

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Liverpool #Villarreal #Adrian López