Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Škrtelovi otvára dvere Francúzov prešľap

Dostane šancu v základnej zostave? Alebo sa opäť posadí len na lavičku náhradníkov? Uvidia fanúšikovia jeho meno aspoň na zápasovej súpiske?

28.04.2016 08:00
Martin Škrtel Foto: ,
Martin Škrtel.
debata

Martin Škrtel prežíva v klube nepríjemné obdobie. Slovenský reprezentačný kapitán sa koncom minulého roka zranil a odvtedy sa trápi. Sval, v ktorom mal sedemcentimetrovú trhlinu, si dal síce do poriadku, no zdá sa, že liverpoolsky tréner Jürgen Klopp mu nedôveruje. Svedčia o tom štatistiky. Podľa nich odohral z predošlých siedmich duelov jediný, dva razy sa dokonca nedostal ani do nominácie.

Cez víkend sledoval svojich spoluhráčov v zápase s Newcastlom (2:2) taktiež len z lavičky. „Nebol z toho nadšený, ale myslím si, že pôsobí vyrovnane,“ tvrdí Klopp. Jeho stopérskou jednotkou je Dejan Lovren, pred Škrtelom po jeho boku uprednostnil skúseného Kola Tourého.

Nemecký kouč musel pristúpiť k zmene v obrane. Dôvodom je prešľap Mamadoua Sakha. Francúz neprešiel dopingovou kontrolou, hrozí mu ročný dištanc a klub ho do vyšetrenia prípadu suspendoval.

Nepríjemná okolnosť môže, paradoxne, nahrať do kariet Škrtelovi. Britské médiá špekulujú, že šancu by mohol dostať už v zápase Európskej ligy. Liverpoolčania sa v úvodnom semifinále predstavia na ihrisku nebezpečného Villarrealu.

„Jeden z trojice Škrtel, Touré, Lucas Leiva by mal spolu s Lovrenom dostať príležitosť v srdci liverpoolskej obrany. Uvidíme, ako sa tréner napokon rozhodne,“ píše denník International Businnes Times.

Podotýka však, že Slovák odohral od začiatku marca len 135 minút a chýba mu zápasová prax. Novinári neopomenuli ani nevydarený Škrtelov výkon zo zápasu so Southamptonom spred mesiaca. Vstúpil do neho za stavu 2:0 pre Liverpool. Po záverečnom hvizde však oslavoval súper, ktorý zvíťazil 3:2 – aj vďaka Škrtelovým chybám. Od fanúšikov si 31-ročný obranca zlízol poriadnu dávku kritiky.

Viacerí vyjadrili svoj názor na štart Slováka vo Villarreale. „Poznanie, že by mal Škrtel nastúpiť, mi láme srdce,“ napísal na sociálnej sieti Twitter jeden z nich.

Či už Škrtel zasiahne do hry, alebo nie, faktom zostáva, že po štvrtkovej noci môže byť opäť o čosi bližšie k mimoriadnemu úspechu. Finále európskeho pohára číslo dva má reprezentačná opora na dosah.

Program
Prvé zápasy semifinále: 21.05 Šachtar Doneck – FC Sevilla (priamy prenos na Nova Sport), Villarreal – Liverpool (Dvojka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Martin Škrtel #FC Liverpool #Jürgen Klopp