Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďalší z topligy. Zaskočí Sparta španielskeho favorita?

Odolali zástupcovi nemeckej Bundesligy. Porátali sa aj s reprezentantom talianskej Serie A. Zuby si na nich môže vylámať ďalší celok z elitnej európskej súťaže.

14.04.2016 10:00
Sparta Praha, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Sparty Praha.
debata

Futbalisti pražskej Sparty siahajú na výnimočný úspech. Český klub privíta večer na Letnej štvrté mužstvo španielskej ligy – Villarreal. Popasuje sa s ním o miestenku v semifinále Európskej ligy. Pred týždňom uhrali zverenci Zdeňka Ščasného na súperovej pôde nádejný výsledok. Prehrali len o gól – 1:2.

„Výsledok zo Španielska je výborný. Čaká nás však náročná odveta. Máme totiž množstvo absencií,“ upozorňuje pred výkopom sparťanský tréner, ktorému chýba najmä v obrane viacero opôr.

Sparta je však na domácej pôde mimoriadne silná. Víťazstvo si z Prahy neodnieslo Schalke 04 (2:2), Krasnodar (1:0) ani rímske Lazio (1:1). Jednoduché to nebude mať pred zaplnenými tribúnami ani Villarreal. Hoci je favoritom. Potvrdil to aj v úvodnom stretnutí – avšak len herne, nie výsledkovo. Španielske médiá po zápase dokonca písali, že ich tím mal obrovskú prevahu využiť na štvorgólový náskok.

Ponúknuté šance však Villarreal nepremenil a vo štvrtok môže pykať. Ale pozor! Sparta čelí súperovi, ktorý vie potrápiť aj mužstvá podstatne zvučnejšieho mena. Žltá ponorka, ako znie prezývka tímu, v tejto sezóne domácej súťaže obrala o body aj dvojicu najväčších gigantov. V decembri zdolala slávny Real Madrid (1:0), pred tromi týždňami uhrala cennú remízu (2:2) s obhajcom titulu z Barcelony.

Niet divu, že v tejto sezóne mieri za postupom do kvalifikácie Ligy majstrov. V podobnej situácii je v českej lige aj Sparta, ktorá okupuje druhé miesto a na súpera z Plzne stráca deväť bodov. Obaja rivali si môžu cestu do najlepšej klubovej súťaže sveta zjednodušiť v Európskej lige. Jej víťaz si totiž vybojuje miestenku v skupinovej fáze pre budúcu sezónu.

Štvrtkový program (21.05)
Štvrťfinále, odvety: Šachtar Doneck – Braga – prvý zápas: 2:1, Sparta Praha – Villarreal – 1:2, FC Sevilla – Bilbao – 2:1 (priamy prenos na Nova Sport 1), Liverpool – Borussia Dortmund – 1:1 (Dvojka).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Villareal