Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Návrat legendy. Klopp vyzve Dortmund

Do svojej kancelárie a do šatne prvého mužstva tu vstupoval sedem rokov. Na miestnom štadióne sa stal symbolom nezlomnosti, odhodlania, driny a najmä úspechu.

07.04.2016 12:00
Jürgen Klopp Foto: ,
Jürgena Kloppa čaká návrat do Dortmundu. Tentokrát ako trénera Liverpoolu.
debata

Keď v októbri minulého roka mával 80-tisíc divákom na rozlúčku, žiaden z nich sa nehneval, v očiach mnohých nechýbali slzy. Mohutným potleskom mu prejavili rešpekt a uznanie. „Ďakujeme, Jürgen,“ znel jednoduchý, no veľmi výstižný transparent na tribúne.

Jürgen Klopp je pre fanúšikov Borussie Dortmund hrdinom. Charizmatický tréner priviedol slávny nemecký klub k dvom majstrovským titulom, rovnakému počtu domácich Superpohárov i jednému Nemeckému poháru. Zahral si s ním dokonca aj vo finále Ligy majstrov (Borussia podľahla Bayernu 1:2).

Už dnes sa na Vestfálsky štadión rodák zo Stuttgartu vráti. Tentoraz však v pozícii súpera. V úvodnom štvrťfinále Európskej ligy povedie do boja s domácimi slávny Liverpool. „Pre fanúšikov Dortmundu je Klopp takmer bohom. Je to ich hrdina, ktorý vštepil mužstvu útočný štýl hry, postavil ho na nohy. Všetci vedia, že takého trénera, akým je Klopp, nájdu len veľmi ťažko,“ tvrdí v rozhovore pre liverpoolecho.co.uk nemecký novinár Sascha Klaverkamp.

Napriek tomu, že z tribún by sa nemal ozývať piskot, ale skôr povzbudivý potlesk a skandovanie, bude Klopp v neľahkej situácii. Favoritom dvojzápasu je Borussia, ktorá aj naďalej trápi mníchovský Bayern v boji o titul. Napoak, Liverpoolčanom sa v Premier League nedarí. Krčia sa na deviatej priečke a miestenka v európskych pohároch im pre budúcu sezónu uniká.

Pre anglický veľkoklub, v ktorom pôsobí slovenský reprezentačný kapitán Martin Škrtel, je tak úspech v Európskej lige veľkou motiváciou. Jej víťaz si totiž zabezpečí účasť v ďalšom ročníku Ligy majstrov.

Európsky pohár číslo dva berie vážne aj Borussia, vo vyraďovacej časti si suverénne poradila s Portom i Tottenhamom.

Štvrťfinále, prvé zápasy: Bilbao – FC Sevilla (priamy prenos na Nova Sport), Borussia Dortmund – FC Liverpool (Dvojka), Braga – Šachtar Doneck, Villarreal – Sparta Praha.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #FC Liverpool #Borussia Dortmund #Jürgen Klopp