Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sparta zanechala dobrý i zlý dojem. Jej fanúšik v Ríme močil na žobráčku

Futbalisti Sparty síce v odvete osemfinále Európskej ligy s Laziom Rím nadchli výhrou 3:0, to isté sa však nedá povedať o fanúšikoch celku z Letnej. Podľa agentúry ANSA jeden z nich v centre mesta pomočil ženu žobrajúcu na ulici.

18.03.2016 16:02
Sparta Praha, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Sparty Praha.
debata (2)

Incident sa odohral na moste k Anjelskému hradu pred štvrtkovým zápasom, v ktorom si Sparta zaistila postup do štvrťfinále. „Dúfam, že títo takzvaní fanúšikovia Sparty už nikdy nevkročia na žiadny taliansky štadión,“ uviedol jeden z kandidátov na rímskeho starostu Roberto Giachetti.

„Verím, že budú čoskoro identifikovaní. Futbal nemôže byť zámienkou k tomu prísť do Ríma a páchať také nechutnosti,“ do­dal.

Ďalšia z kandidátov Virginia Raggiová uviedla, že išlo o porušenie ľudských práv. Zároveň vyhlásila, že v prípade úspechu vo voľbách by sa postarala o to, aby „podobné zvieratá“ už nikdy do Ríma nevkročili.

V Ríme nemajú s hosťujúcimi fanúšikmi problémy prvýkrát, vlani napríklad opití priaznivci Feyenoordu Rotterdam zničili Fontanu della Barcaccia. Problémy sprevádzali aj prvý zápas Lazia v Prahe, po ktorom UEFA začala vyšetrovať taliansky celok kvôli rasistickému správaniu sa priaznivcov a Spartu za použitie pyrotechniky.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #AC Sparta Praha