Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Putin na tričku vyšiel Tarasova na 5000 eur

Európska futbalová únia (UEFA) potrestala stredopoliara Lokomotivu Moskva pokutou 5000 eur za štylizovaný portrét ruského prezidenta Vladimira Putina na tričku pod dresom.

18.03.2016 13:00
Dmitrij Tarasov Foto: ,
Dmitrij Tarasov v tričku s podobizňou Vladimira Putina v námorníckej rovnošate a nápisom "Najslušnejší prezident".
debata (2)

Moskovčan, ktorý práve v piatok 18. marca oslávil 29. narodeniny, ním vyvolal rozruch po februárovom prvom zápase šestnásťfinále Európskej ligy na pôde tureckého Fenerbahce Istanbul. Tarasov si vyzliekol dres a pod ním mal tričko s vyobrazením Putina v námorníckej uniforme a nápis „najslušnejší prezident“. Hostia, za ktorých nastúpil aj slovenský obranca Ján Ďurica, prehrali 0:2, v moskovskej odvete sa zrodila remíza 1:1 a do osemfinále postúpili Istanbulčania.

Tarasov sa podľa FIFA dopustil porušenia pravidla o zákaze prezentácie politického obsahu alebo reklamy na trávniku. Informácie o tom, že od klubu dostal pokutu 300 000 eur a k tomu prišiel o všetky prípadné finančné bonusy za február, sa nepotvrdili. Lokomotiv sa však od jeho konania dištancoval a nevylúčil, že hráčovi strhne z príjmu sankciu od UEFA.

„Je to môj prezident. Vážim si ho a rozhodol som sa dať najavo, že som vždy pripravený vyjadriť mu podporu. Tie slová na tričku vystihujú všetko, čo som chcel povedať,“ povedal po prevalení prípadu Tarasov pre ruskú agentúru R-Sport. „S mojím mužom sa navzájom podporujeme vo všetkom. Je mojou pýchou,“ napísala prostredníctvom instagramu hráčova manželka Oľga Buzovová a pridala fotografiu, na ktorej má tričko s portrétom partnera a slovom „môj“.

Vzťahy medzi Tureckom a Ruskom sú na bode mrazu od novembra minulého roka, keď turecká stíhačka F-16 v pohraničí medzi Sýriou a Tureckom zostrelila ruský bombardér Su-24, ktorý bol na misii na podporu pozemných operácií sýrskej armády proti povstalcom. Ruská diplomacia odpovedala uvalením sankcií vrátane zákazu dovozu niektorých tovarov z Turecka. UEFA napriek tomu neprikročila k opatreniam, ktoré by zamedzili vzájomným zápasom na klubovej či reprezentačnej úrovni.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Dmitrij Tarasov