Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Stráca identitu, tvrdí o Manchestri klubová legenda

Hráči opäť opúšťali trávnik s pochmúrnymi myšlienkami. Tréner i fanúšikovia sa hnevali. Klubové legendy v štúdiu jednej z televízii nešetrili kritikou.

12.03.2016 10:50
Paul Scholes Foto: ,
Paul Scholes.
debata (1)

Futbalisti Manchestru United majú za sebou ďalší nevydarený večer. Na zlé výsledky z Premier League nadviazal najúspešnejší klub anglickej histórie aj v Európskej lige. V úvodnom osemfinálovom zápase prehrali zverenci Louisa van Gaala na pôde Liverpoolu 0:2. Po výkone, na aký by najradšej zabudli.

„Nevedeli sme si poradiť s vysokým napádaním domácich. Najmä v prvom polčase bol náš súper lepší,“ hodnotil duel hosťujúci tréner. Poďakovať by sa mal najmä svojmu brankárovi. Nebyť pohotovosti Davida de Geu, bol by Manchester pred odvetou v podstatne horšej pozícii. Španiel zneškodnil viacero ďalších príležitostí Liverpoolčanov, celkovo si poradil s ôsmimi strelami na bránku, ostražitý musel byť pri siedmich rohových kopoch.

Pre porovnanie: United ohrozili domáceho gólmana raz, k rohovému kopu sa nedostali.

„Hrali otrasne. Títo futbalisti nemajú dostatok kvality, nie sú ochotní bojovať. V Manchestri sme dvadsať rokov pracovali na tom, aby sme vytvorili určitú identitu založenú na rýchlom, útočnom futbale. To, čo predtým fungovalo, je zrazu preč,“ neodpustila si zopár kritických poznámok pre BT Sport klubová legenda Paul Scholes.

Dvadsaťnásobný anglický šampión je v závere sezóny v náročnej situácii. Reálne mu hrozí, že v budúcom ročníku si nezahrá ani v jednom z dvojice európskych pohárov. Od zosunu na siedmu priečku v ligovej tabuľke, ktorá je prvou nepostupovou, ho delia len tri body. V Európskej lige je taktiež blízko rozlúčky so súťažou.

Motivácia je pritom pre všetkých účastníkov obrovská – víťaz Európskej ligy nebude v nasledujúcej sezóne chýbať v Lige majstrov.

© Autorské práva vyhradené

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Manchester United #Paul Scholes