Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dánsky outsider sa nebojí. Ste pomalí, odkazuje gigantovi

V domácej súťaži sa im nedarí, v tabuľke klesajú čoraz nižšie. Náladu si nevylepšujú ani na medzinárodnej scéne. Po zlyhaní v Lige majstrov im hrozí, že sa veľmi skoro rozlúčia aj s Európskou ligou.

25.02.2016 12:00
Európska liga UEFA Foto:
Európska liga UEFA spozná osemfinalistov.
debata

Po tom, ako sa legendárny Alex Ferguson definitívne rozlúčil s trénerskou kariérou, nevedia futbalisti Manchestru United nájsť cestu k úspechom. Inak to nie je ani v aktuálnej sezóne. Ich herný prejav i výsledky privádzajú fanúšikov do zúfalstva. Zverenci Louisa van Gaala môžu vo štvrtok zažiť ďalší hanebný večer. V šestnásťfinálovej odvete európskeho pohára číslo dva privítajú na Old Trafforde outsidera z Midtjyllandu.

V Dánsku prehral anglický veľkoklub pred týždňom senzačne 1:2. „Nemôžeme mať iný cieľ ako víťazstvo a postup. Viem, že to nebude jednoduché. Súper je skvele organizovaný, bude náročné prebiť sa jeho pozornou obranou,“ vraví holandský tréner.

Jeho zverenci, ktorým patrí po 26 kolách piata priečka v Premier League, sú favoriti, no už prvé meranie síl naznačilo, že najúspešnejší klub v dejinách anglického futbalu sa môže dočkať veľkého sklamania. „Ich hra bola vskutku pomalá. Cítil som, že v ich tíme chýba líder, pôsobili veľmi negatívne. Verím, že lepšie na tom nebudú ani v odvete a opäť ich zaskočíme,“ hovorí stredopoliar Kristoffer Olsson.

United sa však na dôležité stretnutie naladili pozitívne. V FA Cupe si podľa očakávania poradili s treťoligistom zo Shrewsbury (3:0). Dnes im bude na postup stačiť aj jeden strelený gól – v prípade, že žiadny neinkasujú.

Šestnásťfinále, odvety, 17.00: Lokomotiv Moskva – Fenerbahce Istanbul (prvý zápas 0:2), 19.00: Bilbao – Marseille (1:0), Leverkusen – Sporting Lisabon (1:0), Krasnodar – Sparta Praha (0:1), Lazio Rím – Galatasaray Istanbul (1:1), Liverpool – Augsburg (0:0), Rapid Viedeň – Valencia (0:6), Schalke 04 – Šachtar Doneck (0:0), 21.05: Bazilej – Saint-Étienne (2:3), FC Porto – Borussia Dortmund (0:2), Manchester United – Midtjylland (1:2), Molde – FC Sevilla (0:3), Olympiakos Pireus – Anderlecht Brusel (0:1), Neapol – Villarreal (0:1), Tottenham – Fiorentina (1:1).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #Manchester United #SSC Neapol