Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíka preverí kat hviezdneho Realu

V lige neobstáli v jednom z kľúčových zápasov v boji o majstrovský titul. Náladu si však môžu vylepšiť v pohárovej Európe.

18.02.2016 12:00
Marek Hamšík Foto: ,
Kapitán Neapola Marek Hamšík si bude chcieť proti Villarealu napraviť chuť z ligovej porážky na pôde Juventusu.
debata

Po tom, ako futbalisti Neapola prehrali v šlágri Serie A na pôde Juventusu Turín (0:1) a prišli o pozíciu lídra, stoja pred ďalšou výzvou. Po viac ako dvojmesačnej prestávke sa vracajú na medzinárodnú scénu. V Európskej lige čaká na talianskeho zástupcu, ktorého kapitánom je slovenský reprezentant Marek Hamšík, úvodný šesťnásťfinálový zápas. Neapolčania sa predstavia na ihrisku nebezpečného Villarrealu.

„Záver duelu s Juventusom sme nezvládli. Nezostáva nám však nič iné, len sa dívať vpred. Už v najbližšom zápase sa chceme vrátiť na víťaznú vlnu,“ vraví pre svoju oficiálnu stránku Hamšík. Zverenci Maurizia Sarriho sú v dvojzápase s Villarrealom favoritmi. Musia sa však mať na pozore. Okrem toho, že v hlavách majú aj pondeľňajšiu ligovú bitku s milánskym AC, straší ich aj obdivuhodná forma španielskeho tímu. V domácej súťaži neprehral od novembra minulého roka. Odvtedy bodoval jedenásťkrát v rade. Okrem iných súperov si poradil aj s hviezdnym Realom Madrid (1:0). Niet divu, že v tabuľke sa Marcelinovo mužstvo vyšplhalo už na štvrté miesto a túži po miestenke v nasledujúcom ročníku Ligy majstrov.

Rešpekt však vzbudzujú aj výsledky Neapolčanov v Európskej lige. V skupinovej fáze vyhrali všetkých šesť duelov, čo sa žiadnemu inému zo 48 účastníkov nepodarilo. Druhý tím talianskej ligy sa zároveň pýši suverénne najväčším počtom nastrieľaných gólov (22). Vďaka tomu sa zaradil vo vyraďovacej fáze k hlavným ašpirantom na zisk trofeje.

Blízko k nej bol SSC aj v minulej sezóne Európskej ligy. Prebojoval sa až do semifinále, v ktorom čelil outsiderovi z Dnepropetrovska. V dvojzápase mu však senzačne podľahol a na triumf mohol zabudnúť.

Mimochodom, neapolskí futbalisti nepriviezli žiadnu z európskych trofejí na štadión San Paola od roku 1989, keď sa radovali zo zisku dnes už neexistujúceho Pohára UEFA.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Juventus Turín #európska liga UEFA #Marek Hamšík #Serie A #SSC Neapol #Villarreal
Načítavajú sa športové výsledky...