Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Postup? Plzni uniká, Sparta naň siaha

Prví dvaja sú v rovnakej situácii. Ak zvíťazia a dočkajú sa (ne)očakávanej pomoci na diaľku, postúpia. Šance tretieho sú len v teoretickej rovine.

26.11.2015 13:00
Sparta Praha, fanúšikovia Foto: ,
Fanúšikovia Sparty Praha v Gelsenkirchene.
debata

Sparta Praha, Slovan Liberec, Viktoria Plzeň. Trojica českých zástupcov v Európskej lige. Ktorý z nich prenikne do vyraďovacej fázy, ktorú odohrá 32 najúspešnejších účastníkov európskeho pohára číslo dva na jar?

Najbližšie k miestenke v šestnásťfinále je Sparta. Zverenci Zdeňka Ščasného (aj Michal Breznaník) sa príliš nemusia pozerať okolo seba. Ak vo štvrtok večer zdolajú na Letnej súpera z Tripolisu a v Gelsenkirchene nepríde k veľkému prekvapeniu (APOEL nezvíťazí nad Schalke), postup im už pred posledným kolom nik nezoberie.

Podobne je na tom aj Liberec, v ktorého kádri figuruje dvojica Slovákov – brankár Lukáš Hroššo a útočník Marek Bakoš. Slovan cestuje k lídrovi skupiny do Bragy. Ak zvíťazí a Marseille stratí všetky body v súboji s Groningenom, vypukne aj na severe Čiech postupová radosť. „Samozrejme, radi by sme z Portugalska odlietali s postupom. To by však muselo prísť k veľkej zhode okolností. V prvom rade chceme bodovať,“ vraví pre klubovú stránku obranca Lukáš Pokorný.

V najhoršej pozícii je spomedzi českých klubov Plzeň. Aktuálnemu českému šampiónovi nemusí stačiť ani víťazstvo Borisova nad Dynamom Minsk. V prípade, že Villarreal získa v domácom zápase s Rapidom Viedeň čo i len bod, bude európska pohárová jar bez Viktorie. „Do Bieloruska letíme s cieľom bojovať za Plzeň, český futbal a tiež koeficient. Viac nás nezaujima,“ tvrdí Daniel Kolář, stredopoliar Plzne.

Zhasnú postupové nádeje pre slovenskú trojicu Michal Ďuriš, Matúš Kozáčik, Patrik Hrošovský už dnes?

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Viktoria Plzeň #európska liga UEFA #Slovan Liberec
Načítavajú sa športové výsledky...