Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Priaznivci Bilbaa vedia, že proti Žiline to nebude ľahké

Athletic Bilbao bude vo štvrtkovej domácej odvete play-off o postup do skupinovej fázy futbalovej Európskej ligy 2015/2016 proti MŠK Žilina výrazným favoritom. Taký je názor miestnych fanúšikov, tí si však zároveň uvedomujú, že úradujúci slovenský vicemajster rozhodne nebude ľahkou prekážkou.

27.08.2015 19:00
bilbao, fanusikovia Foto:
Fanúšikovia Athletica Bilbao.
debata

“Dúfam, že zvíťazí Athletic, ale určite to nebude jednoduché. V prvom stretnutí to bolo viac o našich starostiach, než o dobrej hre Žiliny,” uviedol pre agentúru SITA priaznivec Pablo, ktorý nepovažuje za problém absencie na strane baskického klubu: “Stále nám budú chýbať niektorí futbalisti, napríklad Iker Muniain alebo Iňaki Williams. To však nemôže byť výhovorka, pretože máme dostatočne široký káder na zdolanie MŠK."

Kým jeho parťáci hovorili o triumfe domácich 3:0 či dokonca 4:0, Pablo bol pri tipovaní výsledku skromnejší: “Skúsim 2:0.” Oslovený podporovateľ mal jasno, v čom tkvie najnebezpečnejšia zbraň hostí: “Po úvodnom zápase by som mal povedať William, no to nie je pravda. Pre tímy zo strednej a východnej Európy je typické, že hrá celé mužstvo a nie jednotlivci.”

Skupinka nebola jednotná ani pri otázke, či bude baskický futbalový chrám San Mamés večer vypredaný, ale zhodla sa, že zverenci Adriána Guľu sa môžu tešiť na skvelú atmosféru: “Náš štadión označujú v Španielsku za najpodobnejší britským stánkom, rovnako ako Athletic pracuje filozofiou mnohých britských klubov."

Prípadné vyradenie Bilbaa pre bránami hlavnej časti EL podľa Pabla nebude mať žiadny vplyv na pozíciu trénera Ernesta Valverdeho: “Kouč každopádne zostane. Nedávno sme získali Španielsky superpohár, čo je síce najmenej zaujímavá trofej, ale ukončili sme ním 31-ročné čakanie na úspech v nejakej súťaži.”

Rezultát 2:0 tipoval aj Ír Declan. Ten do mesta zavítal na každoročnú tunajšiu fiestu, ktorá je tento týždeň v Bilbau v plnom prúde: “Na San Mamés má lepšie šance Athletic. Pre miestnych obyvateľov sú vystúpenia v Európskej lige špeciálne. Očakávam neuveriteľnú atmosféru.”

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #mšk žilina #Athletic Bilbao
Načítavajú sa športové výsledky...