Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Tréner Žiliny Guľa pred odvetou v Bilbau: Ešte snívame náš sen

Ich situácia sa zdala byť už beznádejná. Futbalisti MŠK Žilina prehrávali na svojom trávniku v prvom zápase play-off Európskej ligy s Athleticom Bilbao 0:2. Potom však senzačným obratom vybojovali cenné víťazstvo 3:2.

27.08.2015 06:00
Athletic Bilbao, MŠK Žilina Foto: ,
Futbalisti Athletica Bilbao a MŠK Žilina pred prvým vzájomným zápasom Európskej ligy.
debata

Súperovi, ktorý sa stal pred príchodom do Žiliny čerstvým držiteľom španielskeho superpohára, strelil tri góly v rozpätí 25 minút a žilinská šanca ešte žije. Dnes od 20.45 nastúpia zverenci Adriána Guľu na štadióne San Mamés na odvetný zápas.

„Ešte stále snívame náš sen a pokúsime sa vybojovať výsledok, ktorý by nás posunul zázračne ďalej. Už sme raz baskické levy zdolali. Čaká nás fantastický súper. Bude to veľmi ťažké, ale my ťažké prekážky vítame,“ zdôrazňuje žilinský tréner Adrián Guľa.

V praxi to znamená, že domáci, ktorých klub vybojoval osem titulov majstrov Španielska, budú dnes na postup potrebovať v každom prípade víťazstvo, Žilinčanom stačí aj remíza. Za istých okolností môžu aj o gól prehrať, ale táto alternatíva nie je veľmi reálna. Skóre by totiž muselo byť vyššie, hostia by potrebovali dať minimálne tri góly. Ak sa zápas skončí 3:2 v prospech domácich, nasledovalo by predĺženie.

Tréner Bilbaa Ernesto Valverde sa domnieva, že jeho tím bol v prvom súboji lepší a prehru si nezaslúžil. „Urobili sme chyby. Prvý gól Žilinčanov posmelil, potom hrali svoju hru, všetko je otvorené,“ komentoval.

Jeho tím po výbornom štarte do sezóny, postupe z 3. predkola Európskej ligy a šokujúcej výhre nad Barcelonou 4:0, prestal vyhrávať. V troch nasledujúcich stretnutiach si pripísal jednu remízu a dve prehry. Podľahol aj v úvodnom kole španielskej najvyššej súťaže, keď sa mu už nepodarilo nadviazať na výhru nad Barcelonou a obhajcovi titulu podľahol 0:1. „Nehrali sme tak dobre, ako v predchádzajúcich zápasoch s Barcelonou, nevypracovali sme si také šance, súper dobre bránil,“ hodnotil španielsky kouč.

Dá sa očakávať, že v odvete postaví momentálne svoju najsilnejšiu jedenástku, v Žiline niektorých hráčov šetril. Teraz majú však niektorí zdravotné problémy. V poslednom zápase s Barcelonou sa zranil obranca Balenziaga, zdravotne v poriadku nie sú ani Iturraspe, San José či Williams, ktorý nedohral zápas v Žiline. Proti Barcelone nehral ani obranca Xabi Etxeita, ale ten by mohol byť už v poriadku. „Podobné výpadky naše mužstvo cíti,“ vyhlásil Valverde.

Žilinčania sa ešte nikdy v pohároch nestretli so španielskym mužstvom a čaká ich vôbec prvý zápas na španielskej pôde. Dobre sa naladili na odvetu v nedeľňajšom ligovom súboji so Senicou (4:1), pričom tréner nechal na lavičke niektorých hráčov. Dôvodom bolo v nabitom programe lepšie rozloženie síl na celý káder. Do Bilbaa odletela včera výprava, v ktorej sú všetci hráči, hoci zopár ich má menšie zdravotné problémy. Večer tím absolvoval oficiálny tréning na štadióne San Mamés.

„Verím, že tu ukážeme naše srdce i kvalitu a tímovosť a budeme do posledných minút bojovať o postup,“ zdôraznil tréner Adrián Guľa.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Adrián Guľa #Athletic Bilbao
Načítavajú sa športové výsledky...