Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

MŠK začína boj s Bilbaom. Gól mu dal len Messi

Cez Spartu Praha a Levski Sofia sa už v minulosti prebili futbalisti MŠK Žilina do skupiny európskej súťaže. Teraz ich čaká tretí pokus, ale stojí proti ním najťažší súper vo vyraďovacej fáze.

20.08.2015 07:00
MŠK Žilina Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Athletic Bilbao dorazil včera do Žiliny s nablýskanou aktuálnou vizitkou – získal španielsky superpohár a na jeho štíte zostala Barcelona. Jeden z najlepších tímov sveta si s Bilbaom neporadil ani v jednom z dvoch zápasov v rozpätí troch dní. Prvý súboj MŠK a Athletica v play off Európskej ligy sa začína dnes od 20.15.

„Tešíme sa na silného súpera, keď chceme byť konkurencieschopní musíme sa otestovať v takomto fantastickom, ostrom zápase,“ zdôraznil po včerajšom tréningu žilinský tréner Adrián Guľa.

„Musíme nastúpiť s odvahou, ofenzíva nás dostala až do play off a nebudeme to ani teraz meniť. Chceme hrať rýchlo, dôrazne, ale aj takticky na úrovni.“

Na žilinskom trávniku sa už predstavili v pohároch v uplynulých rokoch viacerí silní súperi, na čele s Chelseou Londýn, proti ktorej si domáci zahrali už dva razy. V samostatnej slovenskej ére však MŠK prvý raz narazí na španielskeho súpera. Osemnásobný majster svojej krajiny a finalista Európskej ligy spred troch rokov dorazil do Žiliny včera popoludní a večer si na tréningu vyskúšal trávnik, na ktorom sa dnes bude hrať. V porovnaní s posledným zápasom urobil tréner Ernesto Valverde len drobné korektúry, Bilbao nastúpi prakticky v najsilnejšom zložení.

Bilbao ešte v novej sezóne neprehralo a inkasovalo jediný gól – brankára Iraizoza prekonal Messi. V Španielsku sa najvyššia súťaž zatiaľ nerozbehla (začne sa až najbližší víkend a žilinský súper privíta aj do tretice Barcelonu), ale MŠK sa nemôže spoliehať na nerozohratého súpera. Athletic odohral už dva zápasy v 3. predkole s Baku (2:0 a 0:0) a dva s Barcelonou (4:0 a 1:1).

„Súper má za sebou štyri zápasy v novej sezóne, nemôžeme sa spoliehať na jeho nerozohratosť. Nebudeme mať výhodu, hoci je logické, že aj pre tophráča je zložité prepnúť zo zápasu s Barcelonou v súboji o superpohár na toto stretnutie v Európskej lige. My sa však musíme sústrediť najmä na našu hru a na maximálny výkon. Keď dokážeme odohrať kvalitný zápas s takýmto tímom, bude to pre nás ďalší progres a ocení to aj fanúšik. Chceme ho potešiť, už dlho nebol na našom zápase plný žilinský štadión,“ zdôraznil žilinský kouč.

Guľa už môže rátať s Maboukom, ktorý po zranení včera naplno trénoval. Problémy má s kolenom Mihalík a žlté karty vyradili z hry Špaleka.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao