Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojzápas s Bilbaom ukáže, kde sa práve nachádzame, ozýva sa zo Žiliny

Do štvrtkového stretnutia medzi futbalistami MŠK Žilina a španielskeho klubu Athletic Bilbao (hrá sa 20. 8. o 20.15 h) v play-off o postup do skupinovej fázy Európskej ligy 2015/2016 chýbajú ešte tri dni. Obidva spomenuté tímy by chceli v prvom vzájomnom meraní síl uspieť a pred odvetou na štadióne San Mamés (27. 8. o 20.45 h) mať výhodnú východiskovú pozíciu.

17.08.2015 19:04
žilina, futbal, radosť Foto: ,
Ilustračné foto
debata

„Čo sa týka atraktivity, španielsky futbal patrí medzi najlepších protagonistov. Keď sa chceme zlepšovať, musíme hrať aj proti najkvalitnejším mužstvám. Určite sa tešíme na dvojzápasovú konfrontáciu s Bilbaom, ktoré má vysoký stupeň kvality,“ skonštatoval žilinský kormidelník Adrián Guľa, ktorého nepotešila nedeľňajšia ligová remíza 2:2 v Poprade proti „domácemu“ Ružomberku. Slovenský vicemajster však pred dvojzápasom proti Baskom vopred neskladá zbrane, chce sa s favoritom popasovať.

„Každý súper je hrateľný. Keď nechajú chlapci na trávniku všetky sily a v ich vystúpení bude ako naposledy v Európskej lige proti Vorskle Poltava enormná túžba uspieť, môžeme príjemne prekvapiť aj proti kvalitnému španielskemu mužstvu,“ uviedol 40-ročný kouč MŠK Žilina a doplnil:

„Boj o fanúšika stále pokračuje. Zo šiestich duelov v tohtosezónnej edícii Európskej ligy sme vyhrali päť. Verím, že sme divákov presvedčili o našej poctivej práci a prídu nás vo štvrtok povzbudiť v čo najväčšom počte.“

K slovám trénera sa pridal aj športový manažér žilinského klubu Karol Belaník, ktorý je sám zvedavý, ako dopadne konfrontácia mužstva s Athleticom. „Španielsky futbal patrí v rámci Európy, ale aj vo svetovom meradle medzi top krajiny. Dvojzápas s Bilbaom ukáže, kde sa nachádza náš tím. Athletic produkuje kombinačný, pohľadný futbal, je to typická španielska škola. O percentuálnych šanciach na postup sa nerozprávajme. Bilbao je jednoznačným favoritom, my sa mu pokúsime sťažiť cestu,“ povedal pre SITA Belaník.

Osemnásobný španielsky ligový šampión, ktorý sa tešil v španielskom Kráľovskom pohári z trofeje až 23-krát, triumfoval i v Španielskom superpohári a je dvojnásobným finalistom Pohára UEFA, resp. Európskej ligy. Napriek tejto úctyhodnej bilancii zostávajú v Bilbau pred konfrontáciou v play-off EL obozretní.

„Žilina je tím, ktorý ľahko skóruje. Nebude ľahké ich zdolať, aj keď disponujeme výhodou v tom, že odvetný súboj odohráme v domácom prostredí. Náš protivník má svoj kredit v slovenskom futbale, pred tromi rokmi vyhral domácu ligu a v uplynulej sezóne skončil druhý. Musíme sa mať jednoznačne na pozore,“ poznamenal kouč Bilbaa Ernesto Valverde, ktorému urobili jeho zverenci radosť v dosiaľ ostatnom zápasovom vystúpení.

V piatok 14. augusta totiž „Los Leones“ šokujúco deklasovali v domácom prostredí FC Barcelona 4:0 a pred pondelkovou večernou odvetou na štadióne Nou Camp sú veľmi blízko k zisku Španielskeho superpohára.

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #Athletic Bilbao