Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnavu čaká súper s polstovkou titulov

Futbalisti Slovana Bratislava a Spartaka Trnava začnú 2. predkolo Európskej ligy doma, MŠK Žilina cestuje za súperom do Moldavska. Všetky slovenské tímy sú v najbližších súbojoch favoritmi na postup.

16.07.2015 08:00
Európska liga UEFA Foto:
Európska liga UEFA.
debata

Trnava: Už s Baézom

Trnavčania narazia na FC Linfield, ktorý prehral v minulej sezóne boj o titul s mestským rivalom Crusadersom. Príliš ho to však nemuselo mrzieť – Linfield totiž vlastní 51 titulov. Len glasgowský Rangers ich má vo svete viac – o tri. Najúspešnejší severoírsky tím by nemal byť taký nepríjemný ako Olimpic Sarajevo, cez ktorého Spartak prešiel s odretými ušami.

Poloprofesionálny klub z Belfastu skončil v lige druhý, pričom Glentoran, súper Žiliny v predchádzajúcom kole, šiesty. Minulý týždeň vyradil o jeden gól (2:0, 3:4) NSÍ Runavík z Faerských ostrovov. Spartak ho privíta opäť v Zlatých Moravciach.

„Linfield má svoju kvalitu, nemôžeme nič podceniť. Čaká nás súper s typickými prvkami ostrovného futbalu, má dvoch silných útočníkov, čo vzbudzuje rešpekt. Ale ide o protivníka, cez ktorého by sa mohol Spartak dostať. Urobíme pre to všetko,“ vyhlásil na klubovej stránke tréner Juraj Jarábek.

Vo štvrtok už bude mať k dipozícii novú posilu – Alda Baéza, ktorý bol v minulosti oporou Trenčína a teraz prišiel na hosťovanie zo Slavie Praha. Mohol by nahradiť Vlaska, ktorý ešte uplynulý štvrtok hral v drese Trnavy. Problémy s členkom má Cléber, bude chýbať asi mesiac.

Slovan: So želaným súperom

Slovan má súpera, ktorý dostal miestenku do súťaže vďaka súťaži fair-play. Tím University College Dublin má vyše storočnú tradíciu, ale momentálne pôsobí v druhej írskej lige. Generálny manažér a tréner belasých Dušan Tittel si práve tento tím želal. Íri nečakane vyradili favorizovaný luxemburský F91 Dudelange, na jeho pôde podľahli 1:2, doma vyhrali 1:0, gól na ihrisku súpera rozhodol.

„V minulosti sme mali lepšie skúsenosti s ostrovnými súpermi, či už írskymi alebo waleskými, cez nich sme vždy postúpili. Britské tímy sú aj atraktívnejšie pre diváka. Sme favoritom, ale Dublin je nepríjemný, musíme byť maximálne zodpovední a koncentrovaní,“ pripomína Tittel. O súperovi má dosť poznatkov, Slovan mal pozorovateľa aj na jeho zápase s Dudelange. „Hrá typický írsky futbal, jednoducho, s nasadením, má dobre fyzicky pripravených hráčov.“

Slovanu budú chýbať zranení Meszáros, Soumah, Dobrotka, doliečuje sa Oršula. Prvý raz však nastúpi brankár Mucha a po otrase mozgu v zápase s gibraltárskym tímom je už k dispozícii Gorosito, ktorý má motiváciu navyše – stal sa otcom dcéry Leonie Alexy.

Žilina: Kišiňov už vyradila

Žilinský MŠK preverí moldavská Dacia Kišiňov. S ňou sa už stretol v rovnakej fáze tejto súťaže pred šiestimi rokmi a dva razy vyhral (2:0, 1:0). V súčasnom kádri je ešte jeden z vtedajších žilinských hráčov – Piaček.

O sile súpera, ktorý v moldavskej lige skončil druhý len vinou horšieho skóre za majstrom FC Milsami Orhei, svedčí aj fakt, že v 3. predkole dva razy zdolal macedónsky FK Renova (1:0 a 4:1).

„Kišiňov je hrateľný súper,“ domnieva sa tréner Adrián Guľa. „Oproti výkonom s predchádzajúcim mužstvom Glentoranom však musíme pridať, pretože budú rozhodovať detaily.“

Optimistom je aj skúsený reprezentant Viktor Pečovský. „Bude to silnejší súper ako Glentoran, ale môžeme byť úspešní. Už na jeho pôde si chceme pripraviť dobrú postupovú pozíciu.“

Program slovenských tímov
Európska liga – 2. predkolo. Štvrtok 20.05 Spartak Trnava – FC Linfield v Zlatých Moravciach, 20.15 Slovan Bratislava – University College Dublin, 18.00 Dacia Kišiňov – MŠK Žilina.

Legenda Joe Veselský opäť doma
S výpravou dublinských futbalistov priletela do Bratislavy aj športová legenda – 97-ročný Joe Veselský. Do svojej vlasti zavítala po dlhšom čase. Veselský je bývalý čs. reprezentant v stolnom tenise a aj šéf stolnotenisového zväzu. V Írsku žije od svojich 30 rokov a momentálne je viceprezidentom futbalového klubu University College Dublin.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava
Načítavajú sa športové výsledky...