Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Najvyššia prekážka čaká futbalistov Trnavy

Už v 1. predkole Európskej ligy nastúpia všetci traja slovenskí účastníci. A všetkých čakajú dnes prvé zápasy na pôde súperov.

02.07.2015 11:00
Spartak Trnava Foto: ,
Fanúšikovia Spartaka Trnava.
debata

Najvyššiu prekážku budú prekonávať futbalisti Spartaka Trnava, ktorým prihral žreb súpera z Bosny a Hecegoviny – Olimpic Sarajevo.

Trnava: Proti nováčikovi zo Sarajeva

Sarajevský tím je nováčikom v európskych súťažiach, Trnavčania vyradili pred rokom až troch súperov, dotiahli to do vyraďovacej fázy. „Nečaká nás ľahký súper, ale sme plní odhodlania,“ vyhlásil tréner Juraj Jarábek. Podľa neho sú šance vyrovnané – 50:50.

Nielen Spartak, ale ani jeho súper nemôže hrať aktuálne na svojom štadióne a tak sa súboj uskutoční na sarajevskom Olympijskom štadióne Asima Ferhatoviča Haseho, s kapacitou bezmála 40-tisíc divákov. V roku 1984 sa na ňom uskutočnil otvárací ceremoniál ZOH. Dnes sa určite zďaleka nezaplní, ale podporu nájdu aj hosťujúci hráči, do Sarajeva vyrazil autobus s trnavskými fanúšikmi.

Trnavčania po letnej príprave absolvovali sústredenie pred odchodom v Jaslovských Bohuniciach a v jeho závere vybojovali bezgólovú remízu s Terekom Groznyj. Jarábek nemôže rátať so zraneným Grabežom a stále ani s Čarnotom. S výpravou však odcestovali ofenzívni hráči Schranz i Harba, ktorí neboli zdravotne úplne v poriadku.

Druhý z nich je letnou posilou, prišiel na hosťovanie z Jihlavy. Pre neho má zápas špeciálnu príchuť. Nielenže pochádza z Bosny a Hercegoviny, ale v Olimpicu aj hrával. „Myslím si, že máme lepší tím, len to musíme potvrdiť na ihrisku, dnes hrá futbal každý a všetko sa môže stať,“ vyhlásil na stránke Spartaka Haris Harba.

Žilina: V Belfaste bez Piačeka

Žilinčania narazia na skúseného účastníka pohárových súťaží FC Glentoran. Vyhral Severoírsky pohár, ale má v zbierke aj 23 titulov majstra krajiny.

Tréner MŠK Arián Guľa bol spokojný so sústredením v Slovinsku i s oboma zápasmi, ktoré jeho zverenci odohrali, v prvom zdolali Olimpiju Ľubľana (2:1) a v druhom remizovali s Dynamom Záhreb (1:1). „Vrcholom prípravy bol zápas so Záhrebom, už dávno sme nehrali v tomto zložení s takým kvalitným súperom,“ hodnotil na klubovom webe. „Verím, že sme sa dobre pripravili nielen na zápasy v lige, ale aj v Európe.“

Žilinčania neprivítali výraznejšie letné posily. „Hráči, ktorí boli u nás na skúške, neboli vpustení do tímu. Rozhodli sme sa, že zoberieme len takých, ktorí budú mimoriadne talentovaní, alebo okamžite zapadnú do základnej zostavy. To sa v prípade týchto hráčov nepotvrdilo.“ MŠK odcestoval do Belfastu bez jednej zo svojich opôr, skúseného Piačeka, ktorý je zranený. Cieľom je výhra alebo minimálne taký výsledok, ktorý bude dobrou východiskovou pozíciou pred odvetou.

Slovan: V Gibraltáre na umelej tráve

Futbalistov Slovana Bratislava čaká exotický súper z Gibraltáru. Tréner Dušan Tittel upozorňuje na fakt, že reprezentácia Gibraláru v závere roku 2014 remizovala so Slovenskom 0:0. „Našou povinnosťou je postup. Musíme byť však opatrní a nechceme nič podceniť, ale dobre sa pripraviť na súpera, ktorý bude mať svoju kvalitu, keďže hrá v pohári,“ zdôraznil Tittel.

Slovanisti o súperovi získali nejaké informácie, ale nie je ich veľa. Zápas sa odohrá na umelej tráve. „To futbalisti príliš neobľubujú, aj preto sme pred odchodom trénovali na umelom trávniku, aby sme si zvykli.“

Tittel zdôraznil, že príprava bola veľmi krátka. „Boli sme na sústredení v Rakúsku a Česku, kde sme odohrali kvalitné zápasy s dobrými súpermi. Mužstvo je dobre pripravené, aby sme mohli odštartovať sezónu,“ dodal.

V Slovane skončil brankár Perniš a s výpravou odcestovala už nová posila Mucha, ale jeho štart bol otázny, pretože klub vybavoval ešte administratívne formality.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #mšk žilina #ŠK Slovan Bratislava #Spartak Trnava