Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Keď mal dvadsať, predával lístky v autobuse. Teraz sa oňho trhajú giganti

Útočník Sevilly Carlos Bacca vo finále Európskej ligy pomohol dvoma gólmi k výhre 3: 2 na Dnipropetrovskom a dokázal, prečo momentálne patrí k najžiadanejším útočníkom v Španielsku.

28.05.2015 17:54
Carlos Bacca Foto: ,
Carlos Bacca.
debata

Dvadsaťosemročnému Kolumbijčanovi sa pritom ešte v dvadsiatich o vrcholovom futbale ani nesnívalo a privyrábal si ako predavač lístkov v autobuse.

Bacca vo Varšave najprv po pol hodine hry otočil na 2:1 pre Sevillu po úniku a vydarenej kľučke na brankára. V 73. minúte sa opäť dostal za obranu Dnipra a zariadil Seville obhajobu trofeje aj postup do budúceho ročníka Ligy majstrov. „Som rád, že som pomohol dvomi gólmi, ale víťazstvo patrí celému tímu. Venujem ho Bohu a svojej rodine v Kolumbii,“ povedal Bacca po finále.

Hlavná ofenzívna hviezda andalúzskeho tímu pritom nemala jednoduché detstvo a mladosť. Niekedy Bacca pomáhal vodičom autobusov na trase medzi rodnou dedinou Puerto Colombia a Baranquillou, inokedy chytal a predával ryby.

„Pochádzam z chudobnej rodiny a život vtedy nebol ľahký. Musel som zarábať peniaze, aby som doma pomohol,“ spomínal kolumbijský reprezentant v skoršom rozhovore pre španielsky denník Marca. „Vtedy boli pre mňa dvere do futbalového sveta zatvorené a nemohol som s ničím počítať. Skúsil som to v nábore v klube Junior de Barranquilla a našťastie ma vybrali,“ uviedol Bacca.

Ďalším dôležitým bodom jeho kariéry bol začiatok roku 2012, kedy sa prvýkrát dostal do Európy. Po úspešnom pôsobení v Bruggách, v ktorých drese sa stal aj najlepším strelcom belgickej ligy, ho pred dvomi rokmi získala Sevilla. Aj v španielskom klube Bacca plní úlohu kanoniera a za dve sezóny nastrieľal 49 súťažných gólov.

„Je to mimoriadny hráč. Je stále hladný a stále si zvyšuje latku,“ ocenil chladnokrvného útočníka tréner Sevilly Unai Emery. O Baccu údajne dlhodobo stoja anglické kluby, veľkým favoritom na jeho získanie má byť Manchester United, ktorý je podľa britských médií ochotný za bývalého „sprievodcu“ zaplatiť približne 20 miliónov libier.

debata chyba
Viac na túto tému: #FC Sevilla #Carlos Bacca