Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšíkov Neapol čaká v semifinále ukrajinská prekážka

Taliansky futbalový klub SSC Neapol so slovenským kapitánom Markom Hamšíkom nastúpi v semifinále Európskej ligy 2014/2015 proti ukrajinskému tímu Dnipro Dnipropetrovsk.

24.04.2015 12:52
Gonzalo Higuaín, SSC Neapol Foto: ,
Radosť hráčov SSC Neapol.
debata

Druhú dvojicu v najlepšej štvorke druhej najprestížnejšej súťaže na „starom kontinente“ tvoria obhajca trofeje FC Sevilla zo Španielska a ďalší taliansky zástupca ACF Fiorentina. Rozhodol o tom piatkový žreb v sídle Európskej futbalovej únie (UEFA) vo švajčiarskom Nyone, v ktorom už v tejto fáze neplatili nijaké obmedzenia. Prvé semifinálové stretnutia sú na programe 7. mája, odvetné o týždeň neskôr. Finále Európskej ligy 2014/2015 sa uskutoční 27. mája na Národnom štadióne v poľskej metropole Varšave. Domácim mužstvom v ňom bude úspešnejší z dvojice SSC Neapol – Dnipro Dnipropetrovsk.

„Sme radi, že tu vôbec môžeme byť. Pokúsime sa predviesť to najlepšie a dúfať, že to bude stačiť na postup do finále,“ znela na pódiu prvá reakcia zástupcu ukrajinského klubu. „Partenopei“ nemali v piatok v Nyone prítomného svojho predstaviteľa.

„Veľmi nás teší, že sme sa dostali takto ďaleko. Čaká na nás ťažký súper. Budeme sa snažiť zvládnuť aj ďalšie stretnutia, aby sme mali šancu na obhajobu,“ uviedol futbalový riaditeľ FC Sevilla Ramón Rodríguez Verdejo. Bývalý hráč Fiorentiny Martin Jörgensen povedal: „Nie sme favoritom, no výhodou pre nás je, že odvetu odohráme na vlastnom ihrisku.“

Fiorentina a Sevilla na seba ešte nikdy nenarazili, zatiaľ čo Dnipro a Neapol nastúpili na dva vzájomné duely. Oba tímy si pripísali jedno víťazstvo pri vyrovnanom skóre 5:5.

Dvojice v semifinále Európskej ligy (prvé zápasy 7. mája, odvety 14. mája):
SSC Neapol (Tal., Marek Hamšík) – Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.)
FC Sevilla (Šp.) – ACF Fiorentina (Tal.)

debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol #FC Sevilla #Dnipro Dnipropetrovsk #žreb semifinále #AFC Fiorentina
Načítavajú sa športové výsledky...