Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Neapol stratil za dve minúty dvojgólový náskok, no postup si ustrážil

Taliansky futbalový klub SSC Neapol zužitkoval triumf 4:1 na pôde VfL Wolfsburg v minulotýždňovom prvom štvrťfinálovom stretnutí a po štvrtkovej domácej remíze 2:2 si postrážil postup do semifinále Európskej ligy 2014/2015.

23.04.2015 23:22
debata
zväčšiť José Callejón (vľavo) sa teší so spoluhráčmi z... Foto: SITA/AP, Salvatore Laporta
José Callejón, Neapol, radosť José Callejón (vľavo) sa teší so spoluhráčmi z otváracieho gólu Neapola v zápase s Wolfsburgom.

Slovenský reprezentant a kapitán „partenopei“ Marek Hamšík pobudol na trávniku štadióna San Paolo do 60. min. Domáci viedli po góloch Josého Callejóna v 50. a Driesa Mertensa v 65. min už 2:0, no nemeckému mužstvu sa v rozpätí 71. a 73. min podarilo vyrovnať zásluhou Timma Kloseho, resp. Ivana Perišiča.

Rovnaký výsledok sa zrodil aj v Petrohrade. Zenit si do odvety priviezol manko 1:2 z trávnika obhajcu trofeje EL FC Sevilla. Španielsky tím sa dostal do vedenia už v 6. min po premenenom pokutovom kope Carlosa Baccu, Rusi však po presných zásahoch Josého Rondóna a Hulka zvrátili vývoj duelu. Predĺženie odmietol v 85. min Kévin Gameiro. Ten zabezpečil FC Sevilla remízu 2:2 a postup do ďalšej fázy druhej najprestížnejšej kontinentálnej klubovej súťaže.

Medzi štyri najlepšie družstvá EL 2014/2015 sa dostala aj talianska Fiorentina, ktorá v domácej odvete zdolala Dynamo Kyjev 2:0, keď prvý zápas na ukrajinskej pôde sa skončil remízou 1:1. Kvarteto semifinalistov skompletizoval ukrajinský zástupca Dnipro Dnipropetrovsk. Jediný gól štvrťfinálovej konfrontácie s belgickým FC Bruggy dosiahol osem minút pred koncom riadneho hracieho času odvetného stretnutia Jevhen Šachov.

Európska liga – odvety štvrťfinále:

Zenit Petrohrad (Rus.) – FC Sevilla (Šp.) 2:2 (0:1) – prvý zápas 1:2, do semifinále postúpila Sevilla
Góly: 48. Rondón, 72. Hulk – 6. Bacca (z pok. kopu), 85. Gameiro

Dnipro Dnipropetrovsk (Ukr.) – FC Bruggy (Belg.) 1:0 (0:0), hralo sa v Kyjeve – prvý zápas 0:0, do semifinále postúpil Dnipropetrovsk
Gól: 82. Šachov

ACF Fiorentina (Tal.) – Dynamo Kyjev (Ukr.) 2:0 (1:0) – prvý zápas 1:1, do semifinále postúpila Fiorentina
Góly: 43. M. Gómez, 90.+ J. Vargas, ČK: 40. Lens (Dynamo Kyjev) po druhej ŽK

SSC Neapol (Tal.) – VfL Wolfsburg (Nem.) 2:2 (0:0) – prvý zápas 4:1, do semifinále postúpil Neapol
Góly: 50. Callejón, 65. Mertens – 71. T. Klose, 73. Perišič
Marek Hamšík (Neapol) hral do 60. min.

debata chyba
Viac na túto tému: #európska liga UEFA #SSC Neapol #VfL Wolfsburg