Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík cestuje do Nemecka. Po stý gól?

Zostal osamotený. No s reálnou šancou na úspech. Posledným slovenským futbalistom, ktorý sa v aktuálnej sezóne ešte predstaví v jednom z dvojice európskych pohárov, je Marek Hamšík.

16.04.2015 12:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata (2)

Hviezda Neapola si so spoluhráčmi zahrá vo štvrťfinále Európskej ligy. Vo štvrtkovom úvodnom zápase nastúpi taliansky zástupca na ihrisku nebezpečného Wolfsburgu.

Domáci sú od nového roka vo výbornej forme. Odohrali počas neho už sedemnásť zápasov, prehrali len raz. V bundeslige sú najväčším konkurentom Bayernu Mníchov, v domácom pohári sa prebojovali už do semifinále, v ktorom budú čeliť treťoligovému Bielefeldu. Finálová miestenka by im podľa prognóz nemala ujsť. „Najbližších päť zápasov naznačí, či bude táto sezóna pre nás úspešná. Nesmieme preto poľaviť a zostať koncentrovaní,“ upozorňuje tréner Dieter Hecking.

V prípade postupu cez Neapol by mohol Wolfsburg naďalej snívať o mimoriadnom klubovom úspechu. V takmer 70-ročnej histórii sa jeho hráči ešte nikdy netešili z niektorej z európskych trofejí. Výrazne lepšie na tom nie sú ani v Neapole. SSC má vo svojej vitríne len Pohár UEFA (predchodca Európskej ligy). Aj to ešte z roku 1989. Zhodou okolností sa k nemu prebojoval po finálovom víťazstve nad iným nemeckým klubom – Stuttgartom.

K ďalšej trofeji by mohol zverencom Rafaela Benitéza pomôcť aj Hamšík. V prípade, že sa slovenský reprezentant dostane vo štvrtok večer na trávnik vypredanej Volkswagen Areny (30-tisíc miest), bude siahať na cenný míľnik v kariére. Ak skóruje, dosiahne svoj stý gól medzi seniormi. Jeden strelil v drese bratislavského Slovana, dvanástimi pomohol Brescii, zvyšnými 86 potešil fanúšikov Neapola.

Dosiaľ posledného presného zásahu sa Hamšík dočkal cez víkend. V súboji dvoch talianskych zástupcov v Európskej lige ním pomohol k víťazstvu nad Fiorentinou (3:0). Aj vďaka nemu predskočil Neapol svojho rivala a posunul sa na štvrté miesto v tabuľke Serie A.

Štvrtkový program
Štvrťfinále, prvé zápasy (21.05): FC Sevilla – Zenit Petrohrad (priamy prenos na Nova Sport), FC Bruggy – Dnepropetrovsk, Dynamo Kyjev – Fiorentina, Wolfsburg – Neapol (Dvojka).

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Marek Hamšík #SSC Neapol