Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan zostrelil talentovaný samuraj

Futbalisti Slovana Bratislava mali vo štvrtok jedinečnú šancu pripísať si do tabuľky I-skupiny Európskej ligy okrem prvého gólu aj premiérový bod. Ich výkon totiž nebol z kategórie tragických, na aké si už verejnosť v uplynulých mesiacoch zvykla.

28.11.2014 14:46
Dávid Hudák, Yuya Kubo Foto: ,
Sprava: Hráč Slovana Dávid Hudák a hráč Bernu Yuya Kubo.
debata

O tom, že výsledková mizéria belasých pokračuje ďalej, však rozhodol japonský supertalent. Nástupca Hidetošiho Nakatu, či Šindžiho Ona, ktorý raz možno zatieni aj svojich aktuálne najslávnejších krajanov – Šindžiho Kagawu a Keisukeho Hondu. Yuya Kubo strelil na Pasienkoch dva góly a udržal nádej Young Boys Bern na postup zo skupiny.

Šikovný útočník, ktorý na štedrý deň oslávi iba 21. narodeniny, v Japonsku prerazil už ako sedemnásťročný. Za prvoligový Kjóto Sanga strelil v 33 zápasoch 13 gólov, v reprezentačných mládežníckych výberoch bola jeho štatistika ešte impozantnejšia, v 27 medzinárodných stretnutiach skóroval 20-krát.

"V detstve som nemal veľa futbalových vzorov, obdivoval som jedine Atsušiho Yanagisawu,“ priznal svoj obdiv k 37-ročnému zakončovateľovi, hviezde japonskej J-League, ktorá však počas troch sezón v talianskych kluboch nestrelila ani gól.

Naopak, Kubo začal svoje pôsobenie v Európe z úplne opačného konca. "Mám pocit, že európsky futbal je jednoduchší ako u nás. Na niektoré veci som si aj ja musel zvyknúť, ale život vo Švajčiarsku si teraz užívam,“ tvrdí.

Kubo strieľa góly ako na bežiacom páse, ale na ten najväčší stále čaká. "Pamätám si na šampionát 2002 v Japonsku a odvtedy snívam o majstrovstvách sveta aj ja. Ak sa mi to raz podarí, budem ten najšťastnejší človek na svete,“ dodal.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Young Boys Bern #Yuya Kubo