Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan sa doma lúči. Chce dať gól

Futbalisti Slovana Bratislava sa doma lúčia s Európskou ligou. Dva predchádzajúce zápasy prehrali (Neapol 0:2, Sparta 0:3), na záver hostia Young Boys Bern.

27.11.2014 10:00
Róbert Vittek Foto: ,
Strelí Róbert Vittek gól?
debata (2)

S týmto švajčiarskym tímom začínali v septembri program I-skupiny a dostali od neho zahanbujúci debakel 0:5. Situácia slovanistov je už beznádejná (0 bodov, skóre 0:14). V zápase, ktorý má výkop o 19.00, sa pokúsia odčiniť vysokú prehru s týmto súperom a streliť aspoň prvý gól.

Na otázku, či Jozef Chovanec nevypísal nejaké prémie pre toho, kto prekoná súperovho brankára, český tréner odpovedal. „Už strelenie gólu by bola pre strelca tá najlepšia odmena.“

Kouč sa netajil tým, že čaká od mužstva nielen lepší výkon, ale aj víťazstvo. Trápi ho, že nemôže stabilizovať zostavu, lebo mu stále chýbajú viacerí zranení hráči. Do tímu sa však vrátia Soumah a Peltier. „Obaja by mali priniesť kvalitu v ofenzíve, dôraz v zakončení. Rešpektujeme silu Bernu, ale aj my máme svoje ambície. Súper hrá o postup, my o našu česť,“ zdôraznil Chovanec, ktorý v Berne na lavičke belasých nesedel (mužstvo viedol Straka).

Jeho zverenci sa trápia aj v domácej lige, naposledy podľahli na Pasienkoch Myjave (0:1). Súperovi generálka pred odletom do Bratislavy vyšla, zvíťazil v nedeľu v 16. kole švajčiarskej ligy na pôde Thunu (1:0), keď ich gól dal v nadstavenom čase francúzsky útočník Guillaume Hoarau. V ligovej tabuľke je Bern na 4. mieste, na tretí St. Gallen stráca dva body. V Európskej lige má ešte veľkú motiváciu, ak si chce udržať reálnu nádej na postup, nemal by na Pasienkoch zaváhať.

„Musíme hrať kvalitne celý zápas a nielen jeden polčas, to nestačí,“ dodal Chovanec a narážal na skutočnosť, že jeho tím v predchádzajúcom domácom zápase proti Sparte podal v prvom polčase solídny výkon (skončil sa bez gólov). Práve v tom stretnutí došlo pred záverom prvého polčasu k vyčíňaniu sparťanských fanúšikov, k prerušeniu hry. Vzápätí nasledovali tvrdé tresty pre oba kluby od UEFA.

Slovan dostal pokutu 50-tisíc eur za nedostatočnú usporiadateľskú službu, preto opäť upozorňuje na zvýšené bezpečnostné opatrenia. Fanúšikovia, ktorých sa po posledných výsledkoch a negatívnych udalostiach neočakáva veľa, sa nevyhnú bezpečnostným prehliadkam. Preto by mali prísť na štadión v predstihu. Jeho brány zatvoria pätnásť minút pred výkopom (o 18.45).

Tréner Bernu Uli Forte tvrdí, že z fanúšikov jeho mužstva nemusí mať Bratislava obavy. „Budú nás síce povzbudzovať, ale nebudú s nimi nijaké problémy. Naši priaznivci vyznávajú fair play a dobrú atmosféru v zápasoch,“ vyhlásil.

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Young Boys Bern