Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Chovanec: Súper hrá o postup, my o česť

Futbalisti Slovana Bratislava by radi zmazali nuly v počte bodov i strelených gólov, ktoré majú po štyroch vystúpeniach v I-skupine Európskej ligy 2014/2015.

26.11.2014 17:54
Jozef Chovanec Foto: ,
Jozef Chovanec.
debata (1)

Poslednú domácu príležitosť budú mať „belasí“ vo štvrtkovom dueli na Pasienkoch od 19.00 h proti Young Boys Bern. Švajčiarsky tím je na rozdiel od slovenského zástupcu stále v hre o jedno z dvoch postupových miest do jarného šestnásťfinále: patrí mu tretia priečka so 6 bodmi, na duo AC Sparta Praha, SSC Neapol má trojbodový odstup.

„Vieme, že Bernu ide stále ešte o postup do ďalšej fázy Európskej ligy. My sme však v inej situácii, v záverečnom domácom vystúpení budeme hrať o česť, o možnosť zmeniť históriu nášho účinkovania v Európskej lige, o možnosť získať v tomto ročníku EL prvé body,“ skonštatoval na stredajšej popoludňajšej predzápasovej tlačovej konferencii v Bratislave tréner Slovana Jozef Chovanec.

Päťdesiatštyriročný rodák z Dolných Kočkoviec nebol ešte koučom „belasých“ v prvom meraní síl týchto dvoch súperov v rámci EL (na lavičke vtedy sedel František Straka, pozn.): 18. septembra zvíťazili Young Boys presvedčivo 5:0.

„Toto stretnutie som videl z videozáznamu. Viem, že Slovanu nevyšiel vstup do zápasu. Hráči nedokázali odolať domácemu náporu, navyše za nepriaznivého stavu 0:1 Halenár trafil žrď. Potom obrana začala kopiť chyby a Slovan už nemal šancu zmeniť výsledok tohto súboja. Aj preto sa meranie síl skončilo výsledkom 5:0 pre domácich,“ skonštatoval ďalej J. Chovanec.

Lodivod „belasých“ netajil na TB skutočnosť, že k dispozícii nebude mať vo štvrtok proti Bernu obrancu Branislava Niňaja. „Alternatív na zloženie defenzívy máme viacero. Niektoré z nich sme si už odskúšali, pretože Niňaj nám chýba už dlhší čas. S jeho absenciou sa dokážeme vyrovnať,“ reagoval na otázku agentúry SITA Jozef Chovanec a doplnil: „Na druhej strane ma potešilo, že sa už vrátili z reprezentačných zrazov Lester Peltier a Seydouba Soumah, s ktorými už môžem rátať.“

Defenzívny univerzál Kristián Kolčák sa najskôr vrátil k prvej zápasovej konfrontácii s YB Bern. „Nedokázali sme sa tam vyrovnať s ich umelým trávnikom, na ktorý sme neboli pripravení. Navyše domáci od začiatku vyvinuli na nás veľký tlak a naša defenzíva neodolala. Prehrali sme hrozivým výsledkom 0:5,“ uviedol 24-ročný Kolčák a dodal:

„Verím, že takýto priebeh sa vo štvrtok na Pasienkoch nebude opakovať. Veľmi radi by sme dobrou hrou i výsledkom chceli potešiť našich priaznivcov. Pokiaľ ide o prémiu pre hráča, ktorý strelí prvý gól, ešte sme nad tým v kabíne nerozmýšľali. Je tu však podnet, aby sme sa v koncovke snažili.“

Štvrtkový zápas na Pasienkoch ŠK Slovan Bratislava – Young Boys Bern sa uskutoční pod vedením holandských rozhodcov. Hlavným arbitrom je 39-ročný Paulus Hendrikus Martinus „Pol“ van Boekel.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Jozef Chovanec #ŠK Slovan Bratislava