Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

NÁZOR: Drahé derby

Pred vyše rokom hodili maskovaní darebáci na Pasienkoch silný delobuch medzi fanúšikov Ružomberka a Slovan tento zákerný útok stál 15-tisíc eur. Disciplinárka mu zavrela štadión pôvodne na tri, neskôr na dva zápasy.

31.10.2014 09:00
Slovan, Sparta Foto: ,
Problémoví fanúšikovia Sparty Praha v Bratislave.
debata

Klub sa nepoučil, po roku jeho bojová pohotovosť a ostražitosť padli. Preto siahne teraz do vrecka podstatne hlbšie. Na medzinárodnom fóre je sadzobník pokút mastnejší. Ešte smutnejší je fakt, že si teraz spoľahlivo kazí svoj obraz slovenskej futbalovej značky nielen výsledkami, ale aj škandálnymi obrázkami zo štadióna, ktoré už obleteli svet.

Derby so Spartou ho vyjde draho a to si ešte môže blahoželať, že UEFA po analýze potvrdila, že hrôzostrašný incident vyvolali sparťanskí chuligáni, preto mu štadión neuzavrela.

Je to však slabá útecha. Keď pred vyše rokom po ružomberskom incidente opäť otvorili na Pasienkoch brány, štadión zostal vyľudnený. Odvahu a najmä chuť vrátiť sa na tribúny našlo len zopár stoviek ľudí. Belasí ani teraz nemôžu čakať, že fanúšikovia, ktorí s deťmi utekali pred besniacimi sparťanmi, sa pohrnú späť.

Za spackané derby so Spartou zaplatí Slovan určite viac, ako mu vyrúbili vo Švajčiarsku. Má toho na rováši už viac. Dôvera sa vždy buduje dlho, ale stratí sa zavše náhle ako para nad hrncom. To už, napokon, najúspešnejší slovenský klub trpko pociťuje. Môže sa stať, že hoci otvorí v najbližšom zápase s Košicami či potom na európskej scéne v súboji s Bernom brány aj dokorán, tribúny budú zívať prázdnotou.

Hrozí, že toto bude najvyššia daň, ktorú vysolí. Ničí ho priam existenčne. Určite ešte viac ako päťdesiat tisíc od disciplinárky.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #názor #AC Sparta Praha