Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

NÁZOR: Skutok ušiel

Trošku pritiahnuté za vlasy, ale vyjadruje to realitu po (ne)slávnom derby Slovan - Sparta. Na lavici obžalovaných sedí Slovan.

28.10.2014 09:47
Slovan - Sparta, bitka, fanúšikovia Foto: ,
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Sparty.
debata (4)

Hlavným vinníkom nie je ten, kto spôsobil škandál medzinárodných rozmerov, kto útočil na mierumilovných divákov, ale ten, kto mu v tom nedokázal zabrániť.

Zodpovednosť slovanistických organizátorov je neodškriepiteľná, aj keby sa hneď rozliali na kolomaž. Vyrukovali s množstvom agumentov, informovali, aké more opatrení urobili, ale – Česi majú na to výraz – skutek utek. Všetci videli, čo sa na Pasienkoch dialo. To bola aj ich vizitka. Klub čaká poriadna pálka, hoci maslo na hlave má aj momentálne hlavný sudca – UEFA.

Desiatky sparťanov dorazili do Bratislavy s jasným cieľom. Celý zápas si vychutnávali skandovanie s odkazom – vaša starosť, naša radosť. Futbal ich zaujímal ako lanský sneh. A nik im nedokázal v ich vyčíňaní zabrániť.

Slovanisti tvrdia, že urobili všetko, čo im ukladá zákon, ba možno v niektorých bodoch ešte viac. Čo to znamená?

Po prvé, že ich opatrenia boli neefektívne, nedôsledné a preto nepriniesli výsledok. Začínajúc od kontrol pri vstupe, končiac rozheganým plotom oddeľujúcim chuligánov od slušných ľudí v hľadisku. Útočníci ho rozoberali ako lego a vyťahovali z neho tyče, ktorými ohrozovali všetkých naokolo. Po druhé, ukazuje sa, že ani nový zákon nedáva nijakú záruku, aby sa podobné hrôzostrašné scény na slovenských štadiónoch neopakovali.

Bude to dovtedy, kým tí, čo vystrájali ako odtrhnutí z reťaze, zostanú v anonymite a opäť sa rozplynú kdesi v dave. Slovan napriek všetkým opatreniam nezvládol organizáciu derby. Posun nastane až potom, ak na trestnej lavici budú sedieť aj tí, čo mu poriadne podkúrili.

© Autorské práva vyhradené

4 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AC Sparta Praha