Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Sparty Lavička nemal na Pasienkoch pocit bezpečia

Výtržnosti počas štvrtkového zápasu v I-skupine Európskej ligy medzi futbalistami Slovana Bratislava a Sparty Praha (0:3) vystrašili aj trénera hostí Vítězslava Lavičku.

24.10.2014 11:00
Vítězslav Lavička Foto: ,
Tréner Sparty Praha Vítězslav Lavička.
debata (1)

Krátko pred koncom prvého polčasu duelu na Pasienkoch hlavný rozhodca Martin Strömbergsson prerušil stretnutie na takmer 40 minút. Priaznivci hostí totiž prelomili bezpečnostnú bariéru a agresívne sa vyrútili do sektoru pre domácich fanúšikov, v ktorého blízkosti sú aj striedačky oboch mužstiev.

„Mali sme zmiešané pocity aj s členmi realizačného tímu. V ten daný moment som nemal pocit bezpečia. Na príkaz rozhodcov nás stiahli z lavičiek a na vopred určenom mieste sme počkali na rozhodnutie delegátov. Výtržnosti vrhajú zlé meno na oba kluby, ale počas zápasu som bol tak vtiahnutý do ‚koučovania‘, že som nestihol vnímať tie nepríjemné situácie,“ priznal na pozápasovej tlačovej konferencii kouč „rudých“. Stretnutie sa napokon dohralo, ale počas neho sa na tribúnach i v okolí štadióna udialo ešte viacero incidentov.

Lavička sa na TB sa venoval aj samotnému zápasu. „Myslím si, že Slovan ukázal svoju kvalitu i húževnatosť. Najmä v prvom polčase nám nedovolil hrať náš typický futbal. Možno aj vinou terénu to bolo nie také, ako sme chceli. V druhom dejstve sme sa zlepšili a potvrdili sme kvalitu tromi gólmi. My sme sa snažili počas tej neplánovanej prestávky udržať hráčov v koncentrácii, lebo nebolo isté, či sa zápas dohrá. Nebolo to jednoduché pre hráčov. Mám však radosť, že po prestávke sa naša hra zdvihla,“ zhodnotil kormidelník úradujúceho českého šampióna.

Sparta má po troch kolách na konte šesť bodov a je reálne v hre o postup do vyraďovacej časti kontinentálneho pohára číslo dva. Už o dva týždne odohrá ďalší zápas v súťaži, na Letnej si jej hráči zmerajú sily opäť s „belasými“. „V odvete očakávam podobne náročný zápas. Chcem veriť, že sa to odohrá len športovou formou na ihrisku. Je to bitka medzi dvoma tradičnými rivalmi, ale toto k nej nepatrí. Myslím si, že opäť príde veľa ľudí,“ uzavrel Vítězslav Lavička.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AC Sparta Praha