Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Ultras Sparty vyčíňali v Bratislave. Zavrú preto Slovanu štadión?

Počas výtržností fanúšikov pri futbalovom zápase medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha sa nikto nezranil. Ako povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak, na štadióne bola rýchla zdravotná pomoc aj ambulancia, zasahovať však nemuseli a do nemocnice nikoho neprevážali.

23.10.2014 22:14
Slovan - Sparta, polícia, ťažkoodenci Foto: ,
Zásah ťažkoodencov počas zápasu Slovan - Sparta.
debata (9)

Pre výtržnosti fanúšikov Sparty Praha hlavný rozhodca Martin Strömbegsson zo Švédska v 42. min prerušil zápas. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vyrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy.

Vyostrené derby Slovan - Sparta Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Sparty počas...

Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci a nastolili poriadok. Polícia sa zatiaľ nevyjadrila k počtu zranených či zadržaných. Ťažkoodenci boli od začiatku súboja pripravení v okolí štadióna a na zásah potrebovali podľa slovenských zákonov súhlas usporiadateľa, ktorý ich mohol oň požiadať, ak nezvláda upokojiť situáciu s vlastnými bezpečnostnými zložkami.

Pauza trvala 40 minút. Zápas sa po príhovore kapitánov oboch tímov Igora Žofčáka a Davida Lafatu dohral, Sparta vyhrala 3:0. V hľadisku i okolí štadióna za tribúnami bolo počas dohrávaného času viacero konfliktov. Usporiadatelia ich za asistencie polície vyriešili.

Počas vyčíňania fanúšikov musel svoje komentátorské miesto opustiť aj Ľuboš Hlavena z RTVS. Ten po prerušení tvrdil, že všade naokolo lietali stoličky a on sám sa musel schovať.

Je takmer isté, že SLovan čakajú za nedostatočnú usporiadateľskú službu aj sankcie. Okrem finančnej pokuty to môže byť aj uzatvorenie štadióna, alebo posledný domáci zápas Európskej ligy UEFA proti Bernu pred prázdnymi tribúnami.

České ohlasy: Škandál, ktorý bude mať dohru

Ohlasy českých internetových médií na štvrtkový súboj 3. kola I-skupiny futbalovej Európskej ligy Slovan Bratislava – Sparta Praha (0:3), ako aj na jeho prerušenie zavinené výtržnosťami fanúšikov v hľadisku:

Idnes.cz: "Štyridsať minút sa nehralo. Federálne derby prerušili výtržnosti. Čakalo sa napätie a veľká rivalita, ale z derby Slovan – Sparta je škandál, ktorý bude mať dohru. Švédsky rozhodca zápas po 40 minútach prerušil, lebo na tribúnach vzplanuli vášne. Škandálny zápas napokon vyznel jednoznačne pre českého majstra.“

Lidovky.cz: "V tieni násilia medzi fanúšikmi! Sparta v derby prevýšila Slovan 3:0. Očakávaný duel dvoch federálnych rivalov rozhodca prerušil na 40 minút pre výtržnosti. Potom za Spartu trafili Lafata, Konaté a Krejči.“

Blesk.cz: "Sparťanské peklo na Slovane! V Bratislave sa pre vyčíňanie fanúšikov takmer nedohralo. Malo ísť o veľký federálny zápas. Namiesto toho sa súboj v Bratislave zvrhol na nechutnú prehliadku násilia. Potom, čo fanúšikovia oboch táborov vtrhli na ihrisko, musel byť zápas na konci prvého polčasu na 40 minút prerušený.“

9 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AC Sparta Praha