Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zo Slovana je fackovací panák Európy. Sparte podľahol hladko 0:3!

Futbalisti ŠK Slovan Bratislava prehrali 0:3 (0:0) vo štvrtkovom dueli 3. kola I-skupiny Európskej ligy na domácom štadióne s hráčmi českého tímu Sparta Praha.

23.10.2014 18:40 , aktualizované: 22:02
Slovan, Sparta Foto: ,
Problémoví fanúšikovia Sparty Praha v Bratislave vystrájali.
debata (20)

Góly úradujúceho českého majstra dosiahli David Lafata, legionár z Pobrežia Slonoviny Tiémoko Konaté a Ladislav Krejčí. Stretnutie na Pasienkoch hlavný rozhodca Martin Strömbergsson krátko pred koncom prvej časti prerušil na takmer 40 minút pre výtržnosti fanúšikov hostí.

Vyostrené derby Slovan - Sparta Fotogaléria - 12 fotiek Všetky fotky
Bitka medzi fanúšikmi Slovana a Sparty počas...

„Belasí“ stále nezískali ani bod v kontinentálnom pohári číslo dva. Najprv prehrali na ihrisku Young Boys Bern 0:5 a potom aj doma s SSC Neapol 0:2. Navyše, Bratislavčania nevyhrali už osem súťažných súbojov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:21.

Novému trénerovi osemnásobného šampióna SR v ére samostatnosti Jozefovi Chovancovi teda nevyšla podľa predstáv premiéra na lavičke Slovana.

ŠK Slovan Bratislava (SR) – AC Sparta Praha (ČR) 0:3 (0:0)
Góly: 56. Lafata, 61. Konaté, 81. Krejčí
Slovan: D. Perniš – Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Čikoš – Lásik – Žofčák, Halenár (79. Fořt), Grendel (76. Hudák), Jablonský (59. F. Kubík) – Soumah
Sparta: Bičík – Kadeřábek, J. Brabec, M. Holek, Costa Nhamoinesu – L. Vácha – Konaté, Matějovský (80. Vacek), B. Dočkal (90.+ Mareček), L. Krejčí – Lafata (87. Přikryl)

V úvodnej 20-minútovke sa hral medzišestnástkový futbal. Mierne navrch mali hostia, ktorí však z náznakov šancí nevyťažili žiadnu nádejnú príležitosť. Na začiatku 21. min center z ľavej strany sklepol hlavou pred bránku Lafata a Costa Nhamoinesu trafil do hlavičkou do brvna.

Slovan prvýkrát vážne pohrozil až v 36. min technickou strelou Grendela spoza šestnástky. Potom začali vyčíňať agresívni priaznivci hostí, ktorí prelomili ochrannú bariéru a napadli fanúšikov v sektore pre domácich. Hlavný rozhodca duel prerušil na takmer 40 minút, potom sa prvý polčas normálne dohral.

V 55. min mal tutovku na kopačke Dočkal, ale Perniš mu vybehnutím zmenšil strelecký uhol. O minútu neskôr však hostia Lafatom otvorili skóre. Útočník hostí potvrdil povesť kanoniera a zoči-voči Pernišovi sa nemýlil – 0:1.

Zápas Slovan – Sparta sme sledovali online

Ten istý hráč mohol zvýšiť po hodine hry, ale v „malom vápne“ nedočiahol poriadne na center spoluhráča. Dominanciu Sparty v druhom polčase deklaroval druhým gólom v 62. min Konaté. S chuťou hrajúci Dočkal mohol zvýrazniť na rozdiel troch zásahov, jeho pokus vyrazil na roh pozorný Perniš.

V 77. min nezužitkoval Kolčákovo priťuknutie Halenár. Rozdiel triedy zariadil v 81. min L. Krejčí, ktorý bol na konci rýchleho brejku – 0:3. Šesť minút pred koncom nepotrestal zlú rozohrávku Bičíka, sám pred gólmanom hostí netrafil bránku.

Hlasy po zápase

Vítězslav Lavička (tréner Sparty): „Myslím si, že Slovan ukázal svoju kvalitu i húževnatosť. Najmä v prvom polčase nám nedovolil hrať náš typický futbal. Možno aj vinou terénu to bolo nie také, ako sme chceli. V druhom dejstve sme sa zlepšili a potvrdili sme kvalitu tromi gólmi. My sme sa snažili počas tej neplánovanej prestávky udržať hráčov v koncentrácii, lebo nebolo isté, či sa zápas dohrá. Nebolo to jednoduché pre hráčov. Mám však radosť, že po prestávke sa naša hra zdvihla. Výtržnosti vrhajú špatné meno na oba kluby, ale počas zápasu som bol taký vtiahnutý do ‚koučovania‘, že som nestihol vnímať tie nepríjemné situácie.“

Jozef Chovanec (tréner Slovana, zdroj: RTVS): „Z dnešného duelu nemám pozitívne dojmy, je to rozhodne sklamanie. V druhom polčase sme neboli schopní zvládať vysoké tempo. Máme problém, nedostupujeme súpera, vydržíme 45 minút a potom možno ďalších 15. Následne sa ukáže kvalita mužstiev a my robíme chyby. Chceli sme zhusťovať priestor, ale pokiaľ hráči nepochopia, čo sa od nich chce, to ešte potrvá. Hrajú sa kolmé prihrávky a musíme byť v pohybe. Vpredu sme nič neukázali, robili sme chyby vzadu. Musíme sa poučiť z chýb a s hráčmi, ktorí sú ochotní plniť pokyny, treba pracovať. Človeku je smutno z vyčíňania fanúšikov, niečo taká na štadióny v 21. storoční nepatrí.“

Dušan Perniš (brankár Slovana, zdroj RTVS): „To, že bol ofsajd pri prvom góle, neviem, ale zlomili sme sa po prvom a druhom góle, hlava rezignovala. Neviem, prečo sme v druhom polčase poľavili, v prvom sme hrali celkom dobre. Je to ťažké, je to o hlave, psychike, stále opakujeme posledné týždne to isté. Musíme skúšať to zlomiť a vyhrať nejaký zápas. Počas výtržností sme neboli v kabíne, ale vo VIP-ke a čakali, čo sa bude diať.“

Pavel Fořt (útočník Slovana, zdroj RTVS): „Moja šanca v závere bola vyložená, ale nič by to na výsledku nezmenilo, ale gól by bol pre nás povzbudením. Bohužiaľ, musíme sa biť ďalej. Prvý polčas sme boli rovnocenný súper, možno nám trochu ublížilo prerušenie, boli sme v tú chvíľu lepší. V druhom polčase ukázala Sparta svoje kvality. Má v tíme polovicu národného tímu, chalani si veria, sú ‚v pohode‘ a to sa ukázalo. Vopred sa vedelo, že to bude rizikový zápas, dalo sa to očakávať, a neviem, prečo sa neskoro zareagovalo. Na štadióny to nepatrí, sú tam rodiny a aj my hráči tam máme rodiny.“

Pri výtržnostiach v Bratislave sa nikto nezranil

Počas výtržností fanúšikov pri futbalovom zápase medzi Slovanom Bratislava a Spartou Praha sa nikto nezranil. Ako povedal hovorca záchranárov Andrej Hirjak, na štadióne je rýchla zdravotná pomoc aj ambulancia, zasahovať však nemuseli a do nemocnice nikoho neprevážali.

Pre výtržnosti fanúšikov Sparty Praha hlavný rozhodca Martin Strömbegsson zo Švédska v 42. min prerušil zápas. Niekoľko chuligánov z tábora hostí prelomilo ochrannú bariéru a agresívne sa vyrútilo do sektora s priaznivcami domáceho klubu. Vzduchom lietali vytrhnuté sedačky, dymovnice i delobuchy. Po pár minútach vbehli medzi nespratníkov ťažkoodenci a nastolili poriadok.


Slovan_Bratislava_1990_Logo

Slovan Bratislava v Európskej lige

Tabuľka skupiny I
    Z V R P S B
1 Young Boys 3 2 0 1 8:3 6
2 Sparta Praha 3 2 0 1 7:4 6
3 SSC Neapol 3 2 0 1 5:3 6
4 Slovan Bratislava 3 0 0 3 0:10 0
Rozpis zápasov v skupine I
Dátum Čas Zápas Výsledok
18.09.2014 21:05 Young Boys – Slovan Bratislava 5:0
18.09.2014 21:05 SSC Neapol – Sparta Praha 3:1
       
2.10.2014 19:00 Sparta Praha – Young Boys 3:1
2.10.2014 19:00 Slovan Bratislava – SSC Neapol 0:2
       
23.10.2014 19:00 Slovan Bratislava – Sparta Praha 0:3
23.10.2014 19:00 Young Boys – SSC Neapol 2:0
       
6.11.2014 21:05 Sparta Praha – Slovan Bratislava -:-
6.11.2014 21:05 SSC Neapol – Young Boys -:-
       
27.11.2014 19:00 Slovan Bratislava – Young Boys -:-
27.11.2014 19:00 Sparta Praha – SSC Neapol -:-
       
11.12.2014 21:05 Young Boys – Sparta Praha -:-
11.12.2014 21:05 SSC Neapol – Slovan Bratislava -:-
20 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #AC Sparta Praha