Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lavička: Pred Slovanom máme rešpekt. Víťazstvo nám nepadne z neba

Tréner futbalistov Sparty Praha Vítězslav Lavička neočakáva, že zápas proti Slovanu Bratislava bude pre jeho zverencov jednoduchý.

22.10.2014 17:59
Vítězslav Lavička Foto: ,
Vítězslav Lavička.
debata

Niekdajšie slávne federálne derby napíše novú kapitolu vo štvrtok na Pasienkoch, kde sa od 19.00 h uskutoční vzájomný súboj v I-skupine Európskej lige a stretnú sa v ňom dva najznámejšie kluby vo svojich krajinách.

„Prichádzame do Bratislavy s vedomím, že by sme radi nadviazali na naše dobré výsledky a výkony. Cítime rešpekt, Slovan má svoju kvalitu. Ukázal to na ceste do Ligy majstrov, keď bol blízko k postupu do skupinovej fázy. Rozhodne neprichádzame s nosmi hore a nečakáme, že nám víťazstvo padne z neba,“ vyhlásil na stredajšej tlačovej konferencii kouč „rudých“.

Pražania sú na druhom mieste v najvyššej českej súťaži. Sparta sa naladila víťazne na stretnutie so Slovanom. V ligovej generálke vyhrala na pôde Zbrojovky Brno 3:1. Góly českého šampióna strelili Ladislav Krejčí, Bořek Dočkal a David Lafata. Naopak, „belasí“ aktuálne nevyhrali sedem súťažných duelov po sebe a počas tejto negatívnej série majú skóre 1:18.

Na zlé výsledky i herný prejav osemnásobného šampióna SR v ére samostatnosti doplatil tréner František Straka. Vedenie Bratislavčanov sa s českým koučom dohodlo na predčasnom ukončení spolupráce a na jeho miesto prišiel Jozef Chovanec, ktorý dôverne pozná hráčov Sparty, veď ju viedol v rokoch 1994 – 1997 i neskôr v období 2008 – 2011. Počas uplynulého víkendu mali slovanisti nastúpiť v súboji Fortuna ligy proti hráčom Spartaka Trnava, duel sa však neuskutočnil pre maródku v kádri „andelov“.

„Počítali sme s tým, že nebudeme pozerať len záznamy na DVD. Chceli sme si pozrieť ich zápas s Trnavou, ale nestalo sa. Napriek tomu máme dostatok informácií o Slovane. Ten odložený zápas je taký dvojznačný. Na jednej strane, Slovan mal dosť času na tréning a kormidelníci sa mohli zoznámiť s hráčskym kádrom. Na tej druhej, chýba im herná prax. Súboj so Spartou je pre súpera začiatok novej éry,“ vyhlásil 51-ročný rodák z Plzne a doplnil:

„V 80. a 90. rokoch som bol hráčom Sparty a tie naše vzájomné stretnutia mali zvláštny náboj. Vždy to bola v tom dobrom zmysle slova bitka na ihrisku. Zápasy priťahovali pozornosť či už v Bratislave alebo v Prahe. Medzi fanúšikmi pretrváva rivalita aj teraz. Verím, že kulisa bude dobrá.“

Sparta, ktorá má v EL na konte tri body za domáce víťazstvo nad Young Boys Bern, je v tabuľke na druhom mieste. Okrem toho si pripísala aj prehru 1:3 s SSC Neapol. V dvoch doterajších vystúpeniach v I-skupine Európskej ligy sa „belasým“ nepodarilo bodovať: na úvod podľahli 18. 9. v Berne miestnym Young Boys 0:5 a následne 2. 10. prehrali na Pasienkoch s favorizovaným SSC Neapol 0:2.

„Zápas v európskom pohári má pre nás vždy mnoho nábojov. My sa sústredíme na seba. Vieme o svojich schopnostiach. Slovan má tiež svoju kvalitu, máme o ňom dostatok informácií. Nechcem vyzdvihnúť jedného hráča, na ktorého sa zameriame. Radi by sme eliminovali celý tím súpera. Musíme brať ohľad na to, že rival môže vnímať tento zápas tak, že sa od neho môže odraziť. My však nechceme byť tímom, od ktorého sa niekto odrazí,“ povedal na stretnutí s novinármi stredopoliar Sparty Lukáš Vácha.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Vítězslav Lavička #AC Sparta Praha