Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík je symbol Neapola. Góly však strieľa o čosi ťažšie

Neapol nepatrí k hlavným favoritom na zisk talianskeho titulu. V Európskej lige by však mohol dokráčať veľmi ďaleko, vraví Gianluca Monti, futbalový novinár z popredného talianskeho denníka Gazzetta dello Sport.

01.10.2014 18:00
marek hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Neapol obsadil v lanskom ročníku Serie A tretiu priečku. Je v porovnaní s minulou sezónou momentálne silnejší?
Súčasné mužstvo je veľmi porovnateľné s tým z vlaňajška. Citeľne mu chýba azda len brankár Pepe Reina, ktorý odišiel do Bayernu Mníchov. Pre tím bol dôležitý na ihrisku i mimo neho. Súčasný gólman – Brazílčan Rafael Cabral – sa zatiaľ nepredviedol v najlepšom svetle. V lete odišiel do Hamburgu taktiež švajčiarsky stredopoliar Valon Behrami. Výborne ho však dosiaľ zastúpili Walter Gargano s Davidom Lópezom.

Môže SSC v aktuálnom ročníku talianskej ligy pomýšľať na vytúžený titul?
Nemyslím si. Najväčšími favoritmi na majstrovskú trofej sú Juventus Turín a rímske AS. Neapol sa zrejme pobije len o tretiu priečku. Bude to však mať mimoriadne náročné. Fiorentina, Lazio Rím a oba milánske kluby sú silnejšie ako vlani a budú pre Neapol zdatnou konkurenciou.

Slovenskí fanúšikovia sa tešia najmä na Mareka Hamšíka. Čo znamená slovenský reprezentant pre neapolskú verejnosť?
Hamšík je kapitán, hviezda, symbol Neapola. Fanúšikovia ho nadovšetko milujú, je ich miláčikom. V súčasnosti im však nevie dopriať toľko radosti ako v minulých rokoch. Má problémy so strieľaním gólov. Možno sa presadí práve proti svojmu bývalému klubu a v Bratislave skóruje.

Ako vravíte – Hamšík vyzve klub, z ktorého vyrazil do sveta veľkého futbalu. Čo ešte viete o Slovane?
Veľa toho nie je. Viem, že slovenský šampión momentálne prežíva ťažkú krízu, trápi sa. V Berne vyfasoval debakel, nedarí sa mu ani v domácej súťaži.

Poznáte niektorých hráčov Slovana?
Veru nie. Okrem Hamšíka mi je však spomedzi slovenských futbalistov známe meno Martina Škrtela. Pred časom mal veľmi blízko k prestupu do Neapola.

Neapolčanom ušla v play off účasť v milionárskej Lige majstrov. Nevnímajú účinkovanie v Európskej lige len ako povinnosť?
Po vyradení z Ligy majstrov zavládlo v klube veľké sklamanie. Pre SSC je však aj Európska liga mimoriadne dôležitá. Jej atmosféru okúsili Neapolčania aj vlani. V osemfinále však nestačili na Porto. Tento rok by to v pohárovej súťaži číslo dva mohli dotiahnuť podstatne ďalej.

Aký výsledok sa podľa vás zrodí vo štvrtok večer na Pasienkoch?
Favorit je jasný. Pri pohľade na kádre oboch tímov by mal byť priebeh jednoznačný. Myslím si však, že sa zrodí prekvapenie a duel sa skončí remízou.

Neapol má mimoriadne impulzívnych, no i verných fanúšikov. Koľko sa ich chystá do Bratislavy?
Podľa posledných informácií by mohlo byť na štadióne približne 500 Neapolčanov.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marek Hamšík #SSC Neapol