Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík: Želám Slovanu, aby opäť vyhrával. Ale až po našom zápase

Marek Hamšík sa už teší na štvrtkový zápas na Pasienkoch proti Slovanu Bratislava v Európskej lige. V neapolskom drese sa na slovenskej pôde ešte nikdy doteraz v súťažnom stretnutí nepredstavil.

01.10.2014 08:00
Marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

„Teraz nastúpim proti klubu, v ktorom som prežil dva pekné roky a otvoril mi cestu do veľkého futbalu. Verím, že to bude zaujímavé stretnutie vo výbornej atmosfére, ktoré bude mať pre mňa špeciálny náboj,“ vyhlásil jeden z lídrov SSC Neapol pre Pravdu pred odletom do Bratislavy. Výprava talianskeho klubu pricestuje špeciálom dnes napoludnie a večer v čase výkopu (19.00) si mužstvo vyskúša trávnik na Pasienkoch na oficiálnom tréningu.

Hamšík vybojoval v belasom drese dva tituly – v mladšom i staršom doraste. Potom zamieril do Talianska, najskôr do Brescie a odtiaľ do Neapola. Zdôraznil, že okrem iného bude príjemné, že v hľadisku sa zíde vo štvrtok aj veľká, vyše 50-členná skupina, ktorá dorazí na stretnutie z Banskej Bystrice. „Príde ma podporiť rodina a príbuzní, ale aj najbližší kamaráti,“ dodal.

Slovenský futbalista prekonal uplynulú nedeľu ďalšiu zaujímavú hranicu v jeho kariére. V najvyššej talianskej súťaži nastúpil na 250. zápas v drese SSC Neapol (dovedna má na konte ešte o jeden zápas v Serii A navyše, ale ten odohral za Bresciu). V piatom ligovom kole vyhral jeho tím na ihrisku Sassuoly 1:0.

„Dosiahli sme dôležité víťazstvo,“ vyhlásil banskobystrický rodák, ktorý začal gólovú akciu. Rovnako ako štvrtkový súper nezačali Neapolčania novú sezónu ideálne, v tabuľke im patrí aktuálne 8. miesto. Z piatich zápasov si naposledy pripísal len druhú výhru. „Tri body sme veľmi potrebovali, z toho máme všetci radosť, hoci výkon stále nebol najlepší. Verím, že týmto stretnutím sme sa opäť vrátili na víťaznú vlnu,“ pokračoval Hamšík.

Aj podľa neho je najdôležitejší vždy najbližší zápas. „Na taliansku ligu teraz nemyslíme a koncentrujeme sa už len na stretnutie v Bratislave,“ dodal ofenzívny stredopoliar, ktorý privedie neapolský tím na Pasienky v úlohe kapitána.

Jasným favoritom štvrtkového súboja na Pasienkoch bude jeho tím. Ten aj lepšie začal účinkovanie v I-skupine Európskej ligy, keď doma zdolal Spartu Praha 3:1. Slovan podľahol v Berne 0:5. Hamšík bratislavského súpera nepodceňuje a očakáva náročný zápas.

„Slovan je historicky najúspešnejší slovenský klub, získal naposledy dva tituly za sebou, v slovenskej lige dominoval. Nepodceňujeme ho, hoci viem, že v posledných týždňoch sa mu príliš nedarilo. Domáca liga a európska súťaž sú dve rozdielne veci, nebudeme sa pozerať na to, či prežíva Slovan krízu alebo nie,“ domnieva sa 27-ročný futbalista.

Pripomína, že ani Neapol nezačal sezónu v oslnivej forme. „Aj my sme mali slabšie chvíľky a herný výpadok. Verím, že v Bratislave potvrdíme vzostup výkonnosti. Aj Slovanu prajem všetko najlepšie, aby opäť začal vyhrávať, ale až po stretnutí s nami. Ešte jeden zápas by mohol počkať,“ zaželal si Marek Hamšík.

Fanklub zajtra podporí mužstvo

Zástupcovia fanklubu Belasá šlachta a širokého spektra fanúšikov zavítali na tréning mužstva a stretli sa s hráčmi Slovana. Vyjadrili im podporu v súboji s Neapolom a potvrdili, že budú zajtra tradičným dvanástym hráčom. Napriek ostatným nepriaznivým výsledkom zdôraznili, že v súboji s Neapolom stoja za mužstvom a nebudú vyhrocovať ani chystaný protest proti Jurajovi Halenárovi, ktorý avizovali pred niekoľkými dňami.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #Marek Hamšík #SSC Neapol