Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hamšík po zápase naháňal hráčov Sparty. Chcel od nich dresy

Okrem víťazstva si Marek Hamšík z úvodného zápasu základnej skupiny Európskej ligy so Spartou (3:1) odniesol aj päť súperových dresov.

19.09.2014 18:10
marek Hamšík Foto: ,
Marek Hamšík.
debata

Nie však preto, že by medzi pražskými futbalistami bol tak veľký záujem o tričko kapitána Neapola, ale preto, aby mohol dvadsaťsedemročný Slovák obdarovať kamarátov.

„Bol to trochu zvláštny zápas. Keď nastúpi Slovák proti Čechom, má to predsa len trochu iný náboj,“ povedal Hamšík novinárom. „Z reprezentácie navyše poznám Michala Breznaníka. Pozdravili sme sa a potom išlo kamarátstvo bokom. Ale bolo to v pohode, nič vyhecované,“ dodal.

Výnimočnosť zápasu podtrhol Hamšík aj nezvyklou výmenou dresov. „Mám ich asi päť,“ usmial sa kapitán slovenskej reprezentácie, ktorého však nenaháňali hráči Sparty, ale naopak on ich. „Vymenil som si ich preto, aby som dresy mohol rozdávať kamarátom,“ vysvetlil.

Neapol sa Spartou prehrával od 14. minúty po góle Jozefa Hušbauera, potom ale zásluhou penalty Gonzala Higuaína a dvoch gólov Driesa Mertensa vyhral. „Z výhry máme radosť, rovnako tak z toho, že sme dokázali skóre otočiť,“ uviedol Hamšík.

Okrem Sparty čaká Neapol v skupine ešte Young Boys Bern a Slovan Bratislava, kde Hamšík začínal s veľkým futbalom. „Vieme, že sme favorit a byť prvý je naša povinnosť,“ uviedol Hamšík. „A som rád, že to takto vyšlo. Kamaráti a rodina za mnou môžu prísť do Prahy aj do Bratislavy,“ vyhlásil.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Marek Hamšík #SSC Neapol