Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovan začína v Berne. Ďalej sa zatiaľ nepozerá

Futbalisti Slovana Bratislava sa vracajú po troch rokoch do skupiny Európskej ligy. Začínajú ju v Berne, ďalšími súpermi budú SSC Neapol a Sparta Praha.

18.09.2014 10:00
Nicolas Gorosito, Erik Čikoš Foto: ,
Slovanisti Nicolas Gorosito a Erik Čikoš medzi hráčmi BATE Borisov.
debata (2)

„Nepatríme k favoritom. Môžeme najmä prekvapiť a niečo získať. Pôjdeme vždy od zápasu k zápasu a pokúsime sa zabojovať o postup. Nie kľúčové, ale veľmi dôležité bude prvé stretnutie, aj pre ďalšie účinkovanie v skupine,“ uviedol pred včerajším odletom slovanistický tréner František Straka.

Slovan na jeseň 2011 získal v konkrencii Bilbaa, Parížu St. Germain a Salzburgu jediný bod, teraz by chcel viac. Súťaž začne dnes o 21.05 h proti švajčiarskemu mužstvu Young Boys. Bude sa hrať na umelej tráve, čo Straka považuje za nevýhodu svojho tímu.

„Nie sme na ňu zvyknutí. Je vidieť, že súper je na nej doma. Pohyb je na umelej tráve iný, aj odskok a rýchlosť lopty, musíme sa s tým vyrovnať,“ zdôraznil Straka. „Náš prvý súper má dobre organizovaný, nepríjemný tím, ktorý pracuje kolektívne. Nemá extraveľké hviezdy, ale dobrých a vcelku nenápadných hráčov, o to je nebezpečnejší.“

Bern postúpil do skupiny cez maďarský Debrecín (doma 3:1, vonku 0:0). Momentálne je na 4. mieste po 8. kole švajčiarskej ligy, generálka na Slovan mu vyšla, vyhral nad Luzernom 3:2. Belasí naopak uplynulý ligový zápas nezvládli, podľahli v Žiline 0:3.

„Nemá cenu niečo ospravedlňovať. Vieme, čo sme v Žiline zbabrali, veľmi ma to mrzí, môže sa to stať, ale nesmie sa to opakovať. Máme čo naprávať, musíme mať dnes lepšiu organizáciu hry a viac bojovať,“ naznačil Straka.

Trénera trápi, že nemá k dispozícii najsilnejšiu zostavu. Do Bernu necestoval Jablonský, k dispozícii nie je Vittek, ktorý sa lieči a nemôže hrať ani Soumah, ktorý si odpykáva trest za červenú kartu v zápase s Borisovom.

„Máme dosť zdravotných problémov, to je nočná mora každého trénera, môžem len veriť, že straty dokážeme nahradiť. Teším sa, že je v kádri opäť Milinkovič, uvidíme, či bude môcť nastúpiť. V zostave je ešte dosť otáznikov. Odhodlanie nám však nechýba,“ zdôraznil Straka.

Program v I-skupine
18. septembra: Bern – Slovan, Neapol – Sparta Praha, 2. októbra: Slovan – Neapol, Sparta – Bern, 23. októbra: Slovan – Sparta, Bern – Neapol, 6. novembra: Sparta – Slovan, Neapol – Bern, 27. novembra: Slovan – Bern, Sparta – Neapol, 11. decembra: Neapol – Slovan, Bern – Sparta,

© Autorské práva vyhradené

2 debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #František Straka #Young Boys Bern