Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Fořt sa teší na Spartu, u fanúšikov vraj dostane 'prednosť' Straka

Útočník Slovana Bratislava Pavel Fořt sa teší na pikantné česko-slovenské súboje proti pražskej Sparte v skupine Európskej ligy.

29.08.2014 16:31
Pavel Fořt, Sergej Černik Foto: ,
Šancu útočníka Slovana Pavla Fořta v prvom zápase play off Ligy majstrov likviduje brankár Borisova Sergej Černik.
debata

Ako bývalý futbalista konkurenčnej Slavie sa nebojí negatívnych reakcií fanúšikov z Letnej, nadnesene počíta s tým, že pri prítomnosti trénera Františka Straku na neho Sparťania zabudnú.

„Ja som si prial nejaký nemecký či anglický tím, ale keď prišla Sparta … Pre nás i celý Slovan je to určite pikantné. Je to česko-slovenský súboj na medzinárodnej scéne, tak to bude celkom dobré,“ povedal Fořt.

Dres Slavie obliekal v rokoch 2003–2006 a potom ešte v roku 2009, ale na štadión Sparty nemá najlepšie spomienky. „Väčšinou som tam prehral. Ale teším sa, že sa vrátim do Česka a budeme tam hrať dôležitý zápas. Verím, že bude vypredané,“ podotkol tridsaťjedenročný ofenzívny hráč.

Nemyslí si, že bude hlavným terčom piskotu a urážok sparťanských fanúšikov. „Keď tam budú mať trénera Straku, tak ma asi nechajú na pokoji. Uvidíme, ako to dopadne,“ konštatoval so smiechom Fořt, ktorého spoluhráčom v Slovane je aj ďalší bývalý hráč Slavie Tomáš Jablonský.

„Pre pána Straku to bude špeciálne, pretože v Sparte pôsobil ako hráč i tréner a všetci vieme, v akej je situácii z pohľadu fanúšikov (veľa z nich mu nemôže odpustiť, že po Sparte trénoval Slaviu). Myslím si, že nás bude pripravovať ako na každý zápas. On berie všetko veľmi emotívne a vždy sa nás snaží vyhecovať. Bude to rovnaké aj na duel so Spartou,“ povedal rodák z Plzne.

So skupinou Európskej ligy, kde sa slovenský majster stretne aj s Neapolom a s tímom Young Boys Bern, je spokojný. „Neapol je pre slovenského diváka atraktívny, pretože v ňom pôsobí Marek Hamšík, kapitán reprezentácie. Pre mňa je pikantné, že za Young Boys hrá ďalší Čech Honza Lecjaks, s ktorým sa poznám. Podľa tých mien by z tejto skupiny teoreticky dalo postúpiť, uvidíme na ihrisku. Určite nás nečaká nič jednoduché. Favorit je jasný – Neapol,“ dodal Fořt.

debata chyba
Viac na túto tému: #ŠK Slovan Bratislava #SSC Neapol #AC Sparta Praha #Pavel Fořt #Young Boys Bern