Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kouč Trnavy: Schranzovi som hovoril, že mu to tam padne

Futbalisti Spartaka Trnava dosiahli vynikajúci výsledok vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy na pôde škótskeho tímu FC St. Johnstone.

01.08.2014 11:04
Ivan Schranz, Spartak Trnava, St. Johnstone Foto: ,
Ivan Schranz (vľavo) strieľa jeden zo svojich dvoch gólov.
debata

Zverenci Juraja Jarábka zvíťazili v meste Perth nad domácimi 2:1 a pred budúcotýždňovou odvetou v Zlatých Moravciach majú solídnu pozíciu na postup do play-off kontinentálneho pohára číslo dva.

Na Ostrovoch dvakrát skóroval útočník slovenskej reprezentácie do 21 rokov Ivan Schranz – najprv v prvom polčase strelou ľavačkou pod brvno a v druhej časti obišiel aj brankára súpera a pridal druhý zásah. „Teší ma, že Ivan Schranz strelil dva góly. Hovoril som mu pred zápasom, že mu to tam dnes padne, o to som radšej, že to vyšlo,“ vyhlásil 51-ročný kouč pre oficiálny web „andelov“ a doplnil: „V prvom polčase si zápas asi najviac užíval Jano Vlasko, mrzí inkasovaná žltá karta, všetci chlapci však odohrali veľmi dobrý zápas. Škoda, že sme po prvom góle prestali napádať a byť aktívni. Prostredie bolo elektrizujúce. Verím, že v odvete vypredáme štadión a Škóti zažijú takú atmosféru, akej sa im dostáva doma. V takej kulise sa nedá po ihrisku nejazdiť.“

Trnavčanov môže mrzieť gól v nadstavenom čase, keď skóroval kapitán Dave Mackay. „V úplnom závere sme inkasovali, keď hostia hrali vabank a my sme doplatili na zlý odkop, dostali sme gól z takej odrazenej lopty. Presvedčili sme sa, že máme kvalitu, aby sme cez St. Johnstone postúpili ďalej, hoci v domácej odvete to rozhodne nebudeme mať ľahké. Výsledok nám dáva dobré vyhliadky do odvety,“ zhodnotil pre agentúru SITA Juraj Jarábek.

Odvetné meranie síl medzi Trnavou a St. Johnstone v Zlatých Moravciach sa uskutoční budúci štvrtok 7. augusta s úvodným výkopom predbežne o 19.30 h. Čas sa však môže zmeniť, ak zo stretnutia bude v televízii priamy prenos.

debata chyba
Viac na túto tému: #3. predkolo #Spartak Trnava #FC St. Johnstone