Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trnava vyhrala v Škótsku 2:1, inkasovala až v nadstavenom čase

Futbalisti Spartaka Trnava zvíťazili nad škótskym tímom FC St. Johnstone na jeho trávniku v Perthe 2:1 vo štvrtkovom prvom zápase 3. predkola Európskej ligy UEFA.

31.07.2014 22:48 , aktualizované: 23:34
FUTBAL-UEFA: Spartak Trnava - FC Hibernians Foto: ,
Zľava Ivan Schranz, Martin Mikovič a Erik Sabo na archívnej snímke.
debata

Prevaha hostí vyústila v 34. minúte do úvodného gólu, o ktorý sa postaral Ivan Schranz. Rovnaký hráč po zmene strán pridal druhý presný zásah, ale „andelom“ sa nepodarilo udržať sľubný náskok pred odvetou. V nadstavenom čase totiž po rohovom kope znížil domáci kapitán Dave Mackay.

Odvetné stretnutie je na programe na budúci štvrtok 7. augusta o 19.00 h na štadióne v Zlatých Moravciach. Škóti musia streliť minimálne dva góly.

Európska liga – 3. predkolo – prvý zápas: FC St. Johnstone (Škót.) – FC Spartak Trnava (SR) 1:2 (0:1)
Góly: 90.+ Mackay – 34. a 63. Schranz, ŽK: 61. Easton, 71. G. Miller, 80. C. Kane – 21. Bortel, 58. Vlasko, rozhodovali: Gestranius – Aravirta, Alakare (všetci Fín.), 7001 divákov
St. Johnstone: Mannus – G. Miller, Mackay, F. Wright, Easton – Scott Brown, C. Millar (29. G. McDonald) – Croft, Wotherspoon, O'Halloran (76. C. Kane) – MacLean
Trnava: Rusov – Siva, Bortel, Martin Tóth, Čonka – E. Sabo, Casado – Janečka, Vlasko (78. J. Chovanec), Schranz (89. Mikinič) – Mikovič (61. M. Vyskočil)

Územnú aj hernú prevahu v prvom polčase zužitkovali Trnavčania v 34. minúte. Po Vlaskovej prihrávke sa nepomýlil Schranz a hostia viedli. Rovnaký hráč mohol otvoriť skóre už štvrťhodinu predtým. Pri chuti bol okrem dvojice, čo sa postarala o gól, aj kapitán Janečka operujúci na pravom krídle. V drese domácich absentovala pre zranenie najväčšia ofenzívna hviezda Stevie May.

Spartak znova udrel v 63. minúte, aktívny Schranz si doprial gólovú dupľu a výrazne znížil šance Škótov na postup ďalej. V nadstavenom čase však predsa pre nich vykresal nádej pred odvetou kapitán Mackay, ktorý sa presadil po rohu a upravil na konečných 1:2.

Juraj Jarábek (tréner Trnavy): „V elektrizujúcej atmosfére sme odohrali excelentný prvý polčas, ktorý sme okorenili aj gólom. V druhej časti sme pridali ďalší zásah a dokonca Erik Sabo išiel sám na brankára a škoda, že to nepremenil. Domáci hrozili len zo štandardiek. V úplnom závere sme inkasovali, keď hostia hrali vabank a my sme doplatili na zlý odkop. Žiaľ, aj to sa stáva. Presvedčili sme sa, že máme kvalitu, aby sme cez St. Johnstone postúpili ďalej, hoci v domácej odvete to rozhodne nebudeme mať ľahké.“

debata chyba
Viac na túto tému: #Spartak Trnava #St. Johnstone